Sprite as button for moving character (mobile)

Get help using Construct 2

Post » Sat Jun 02, 2012 2:06 am

Hi guys,

I'm only just starting to fiddle with Construct 2, but I wondered about creating mobile games. Usually, the touch screen itself acts as the buttons, using multitouch, and also allowing for held buttons. Example:



I'm looking at a platform game which can run on mobiles, and I want to have two buttons, which you hold down (so "on clicked" won't do the trick). The "up" button allows the character to jump vertically, and the "right" button moves, er, right! Ideally, the longer you hold the "up" button, the higher the character jumps.

I know there's a multitouch plugin, but I'm not sure anyone's using it like this?

Cheers!

Watto :)
B
7
S
1
Posts: 2
Reputation: 504

Post » Sat Jun 02, 2012 5:23 am

Multitouch is supported by the touch built-in plugin anyway.

Example commented capx

From there you might noeed to tweak some values, make some tests to make sure your character don't jump too much, but for this you can experiment and also check the how do I FAQ in the sections like "Platformer".
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 7,000
Reputation: 57,805

Post » Sun Jun 03, 2012 11:20 am

I can't actually open this, as I haven't bought the full version yet (actually waiting to hear back regarding an educational license for my school), and the free version is a couple of updates being, seemingly. As soon as I get a reply, I'll check this out.

Thanks very much for chiming in! :)
B
7
S
1
Posts: 2
Reputation: 504

Post » Sun Jun 03, 2012 12:26 pm

You can open any capx with the free version of Construct 2. You just need to have the most recent release. http://www.scirra.com/construct2/releases
B
16
S
4
G
1
Posts: 40
Reputation: 2,705

Post » Thu Aug 02, 2012 4:52 pm

The example supplied does not showcase multitouch. Could you please demonstrate an example utilising multitouch if possible, as I am having trouble getting it to work correctly.
B
14
S
3
G
4
Posts: 32
Reputation: 2,654

Post » Tue Aug 20, 2013 8:59 pm

i'm sorry to dump old threads. but if anyone comes to this thread like i did now .. i'd like to refer to this thread
http://www.scirra.com/forum/topic65502.html
where i provide a file for a possible solution for multiple touch inputs.
B
23
S
6
G
5
Posts: 132
Reputation: 4,487


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: selaus and 1 guest