Sprite scale r169

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sun May 11, 2014 7:00 pm

Sprite scale
In my "Alex The Allegator Demo" , somes sprites are unscale with r169 , but not with r168.

Attach a Capx
https://dl.dropboxusercontent.com/u/164459914/scale_bug.capx

Description of Capx
The same sprite , on left 1:1 , on right scale 2x

Steps to Reproduce Bug
Export with r168 or r169

Observed Result
with r168 , no problem

with r169 , sprites are scaled , and with a lot of sprites, all are unscale

Expected Result
no scale

Affected Browsers
  • Chrome: YES
  • FireFox: YES

Operating System and Service Pack
Win7 x64 sp1

Construct 2 Version ID
r168 / r169
B
38
S
13
G
4
Posts: 152
Reputation: 5,147

Post » Sun May 11, 2014 10:32 pm

Nothing bad happened to me.
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841

Post » Mon May 12, 2014 6:17 am

Scale perfectly, look to see if you use third plugins.
B
157
S
27
G
17
Posts: 912
Reputation: 32,607

Post » Mon May 12, 2014 8:44 am

hello, try it online (html5), no problem in preview browser/node...
i have the same problem in my game
B
9
S
2
Posts: 9
Reputation: 608

Post » Mon May 12, 2014 8:50 am

@anata

In steps to reproduce, you say to export, but export as what?

I exported your project as node-webkit, which is how you have it setup, and it scales and runs perfectly.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
86
Posts: 5,415
Reputation: 59,516

Post » Mon May 12, 2014 9:54 am

This might or might not be be related, but yesterday I exported an existing project with r169 and all my sprites were displayed half-size, for no apparent reason. In my case I removed the touch object, re-exported and it was OK again.
B
15
S
5
Posts: 141
Reputation: 1,657

Post » Mon May 12, 2014 10:12 am

With r168 :
Image

With r169 :
Image

For all Player/Enemies i use a sprite for anim. No plugin for this.
So wtf.
B
38
S
13
G
4
Posts: 152
Reputation: 5,147

Post » Mon May 12, 2014 10:50 am

@anata that is exactly what mine looked like, same problem!

I realise that to fix it I actually did 2 things; remove the touch object and remove any WebGL effects throughout the whole project.
If you use either of these then maybe you can remove them in a test version? If it fixes the problem then we may be closer to a solution at least.

Edit: I also think on mine that it only happened to sprites with animations in folders, not 100% on that though
B
15
S
5
Posts: 141
Reputation: 1,657

Post » Mon May 12, 2014 12:17 pm

SecondDimension wrote:@anata that is exactly what mine looked like, same problem!

I realise that to fix it I actually did 2 things; remove the touch object and remove any WebGL effects throughout the whole project.
If you use either of these then maybe you can remove them in a test version? If it fixes the problem then we may be closer to a solution at least.

Edit: I also think on mine that it only happened to sprites with animations in folders, not 100% on that though


right, only with animated sprites for me too
B
9
S
2
Posts: 9
Reputation: 608

Post » Mon May 12, 2014 12:38 pm

I think it would help greatly if those who say they experience the same issue could also post a small .capx with steps to reproduce the issue, as it doesn't look at all clear what the issue is at the moment.

@SecondDimension, @tawny what about it guys?

Also, does the example anata posted show the bug for you two or does the scaling look OK?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
86
Posts: 5,415
Reputation: 59,516

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests