SpriteFont distorted in Editor (r200)

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Mar 25, 2015 7:01 am

Hi! When working with SpriteFont after a while the editor shows the objects distorted (position and rotation). The objects move when I zoom in/out but they are rarely shown where they should be. I cant record it in a video because Fraps does not support Win8.1 Desktop capture right now. :/

I noticed this in the last beta and in the latest stable release. Has anyone else having this problem?
Image
B
51
S
15
G
5
Posts: 681
Reputation: 8,399

Post » Wed Mar 25, 2015 10:55 am

I'm afraid that this is almost certainly a bug with a third party plugin - are you using SpriteFont+ by any chance? I had this a year ago with that plugin. I think disabling effects in the editor fixed it iirc - I was using effects to change the font's color. If not the modified plugin, identifying the cause would be of interest to me as well.
B
64
S
16
G
65
Posts: 2,177
Reputation: 41,058

Post » Wed Mar 25, 2015 11:29 am

No, just default SpriteFont. I only have DateTime plugin but its not enabled/used.
It seems to happen with tiled background objects, too.
B
51
S
15
G
5
Posts: 681
Reputation: 8,399

Post » Wed Mar 25, 2015 11:42 am

Are you using any effects on them?
B
64
S
16
G
65
Posts: 2,177
Reputation: 41,058

Post » Wed Mar 25, 2015 12:31 pm

There was a bug report for this which I couldn't reproduce on any of my own machines. Are you sure your graphics drivers are up to date?
Scirra Founder
B
373
S
218
G
84
Posts: 23,443
Reputation: 186,076

Post » Wed Mar 25, 2015 2:19 pm

I have the "Tint" effect added to change colors every x second for some of the elements. Maybe this is causing the display issue? Effect Preview is enabled.
And I have the latest AMD Catalyst drivers installed (stable). I never had this issue before the last beta builds, maybe its something with the last update or with the tint effect/preview.
B
51
S
15
G
5
Posts: 681
Reputation: 8,399

Post » Thu Mar 26, 2015 12:26 am

I think the Tint effect was the one I was using as well, IIRC...
B
64
S
16
G
65
Posts: 2,177
Reputation: 41,058

Post » Thu Sep 03, 2015 9:05 pm

Sorry for revamping the old thread, but just wanted to confirm that this happens to me, too. I used effects 'Replace color' and 'Set color'. This resulted in strangely distorted sprites when placed on the layout - not only sprite font, but 'ordinary' sprites, too. I'm not sure, but there's a good chance that the bug appears only when you place a new sprite on the same layer with sprites that use aforementioned effects.
The 'remedy' was to disable 'Preview effects' in the project properties.
B
5
S
2
G
1
Posts: 15
Reputation: 530

Post » Fri Sep 04, 2015 11:56 am

@vladetam - are your graphics drivers up to date?
Scirra Founder
B
373
S
218
G
84
Posts: 23,443
Reputation: 186,076

Post » Fri Sep 04, 2015 12:07 pm

It's not about drivers. Some effects+Spritefont do that in the editor.
I still have few old projects - and even the files from bug report where I mention it, and it still happens occasionally (after many driver updates)
ImageImageImageImage
B
154
S
61
G
40
Posts: 2,574
Reputation: 33,783

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: andreyin and 6 guests