Spritefont is broken.

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Jun 06, 2013 11:53 pm

Link to .capx file (required!):
http://designchris.com/spritefontisbroken.capx

Steps to reproduce:
1. Capx will reset itself after 5 seconds to produce the 1st bug
2. 2nd box should have different text as it's a new box and font.
3.

Observed result:
first box works until layout reset, second box doesn't work.

Expected result:
first box shows counter, second box says "this is working"
Confirmed working in previous revision.

Browsers affected:
Chrome: yes
Firefox: yes
Internet Explorer: yes

Operating system & service pack:
Windows 7 64-bit, latest SP

Construct 2 version:
beta r133
    
B
47
S
12
G
7
Posts: 341
Reputation: 7,953

Post » Fri Jun 07, 2013 3:10 am

I really hope that a fix can be made as sprite font is a very popular plugin.
B
36
S
8
G
5
Posts: 436
Reputation: 5,967

Post » Fri Jun 07, 2013 5:24 am

The plugin is buggy, and it is not even being supported by the developer anymore. It will stop working at anytime so rely on it is not a good idea
B
12
S
4
G
1
Posts: 104
Reputation: 1,512

Post » Fri Jun 07, 2013 6:36 am

Bug reports in this forum are only for the built-in plugins, not the third-party ones.

Better report that type of bugs in the official topic of the plugin/to its author.Kyatric2013-06-07 06:37:59
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
271
S
99
G
70
Posts: 7,267
Reputation: 75,769

Post » Fri Jun 07, 2013 7:03 am

@Kyatric the bug is not with the plugin it is with the changes introduced with 133.
B
36
S
8
G
5
Posts: 436
Reputation: 5,967

Post » Fri Jun 07, 2013 7:12 am

I have never had any problems with sprite font. Works perfectly with cocoonjs on different devices. I haven't tested r133 yet. I'm still surprised that Construct2 doesn't have official spritefont plugin because it's the only way for serious projects. nemo2013-06-07 07:13:12
B
43
S
5
G
5
Posts: 410
Reputation: 5,742

Post » Fri Jun 07, 2013 8:29 am

@czar :

[quote="READ FIRST: how to report a bug"]Do not use third party plugins in your .capx file. This is necessary to prove the problem is not caused by another developer's code, which Scirra can't support.[/quote]

The topic is titled "SpriteFont is broken"

If there is an issue or a modification to make so that the SpriteFont plugin is compatible with C2's latest release it has to be made be the author of the plugin and it is an issue with the plugin, not C2.
Kyatric2013-06-07 08:30:38
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
271
S
99
G
70
Posts: 7,267
Reputation: 75,769

Post » Fri Jun 07, 2013 8:41 am

The problem is the author has dropped supporting sprite font. It wouldn't be a hassle if C2 had a Texture Font feature but it doesn't which is, not just a shame, but perplexing to say the least. Hence the reason people are worried that v133 has broken the plugin. My project which cost a significant amount of money and time to create depends on sprite font, however, it also requires v133 as Ashley has fixed the wrap issue. So if Ashley can fix the the cause then that would help us a great deal.czar2013-06-07 08:42:48
B
36
S
8
G
5
Posts: 436
Reputation: 5,967

Post » Fri Jun 07, 2013 11:20 am

YES, The Spritefont plugins not work on r133.And I found if I creat every character as a sprite.It cause a low performance on mobile. C2 realy need an official spritefont plugin.
B
9
S
3
G
2
Posts: 54
Reputation: 2,468

Post » Fri Jun 07, 2013 11:20 am

YES, The Spritefont plugin not work on r133.And I found if I creat every character as a sprite.It cause a low performance on mobile. C2 realy need an official spritefont plugin.
B
9
S
3
G
2
Posts: 54
Reputation: 2,468

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: tetuan and 2 guests