Spritefont Rendering Error

Report Construct 2 bugs here.

Post » Sun Feb 26, 2017 6:16 pm

Problem Description
When point sampling is used and a spritefont is at a scale of 2, for example, it will have a bunch of incorrectly scaled pixels if you use letterbox integer scale and NWjs.

Attach a Capx
https://drive.google.com/file/d/0Bz86oQ ... sp=sharing

Description of Capx
Demonstrates a problem with the spritefont.

Steps to Reproduce Bug
  • Make a spritefont at scale 2, for example.
  • Use point sampling and letterbox integer scale.
  • Run in NWjs and resize the window to various sizes and the text will look glitchy.

Observed Result
The spritefont does not render correctly.

Expected Result
All pixels to be correctly rendered.

Affected Browsers
  • Chrome: NO
  • NWjs: YES

Operating System and Service Pack
Windows 7 Home Premium 64-bit

Construct 2 Version ID
r243
B
45
S
13
G
1
Posts: 236
Reputation: 4,010

Post » Fri Mar 24, 2017 3:28 pm

In project properties, go to Downscaling and switch to Low Quality. This works if your game resolution is high.
B
4
Posts: 3
Reputation: 206

Post » Fri Mar 24, 2017 4:04 pm

I already have it set to that.
B
45
S
13
G
1
Posts: 236
Reputation: 4,010

Post » Fri Mar 24, 2017 4:36 pm

corlenbelspar wrote:I already have it set to that.


This isn't a bug, it's because you're using point sampling and whatever the original size of the sprite font is can't be divided evenly when scaling it. Though in your example, it's scaling just fine because it's using letterbox integer scale.
B
80
S
46
G
24
Posts: 525
Reputation: 20,955

Post » Fri Mar 24, 2017 9:17 pm

I only set it to sizes like x2, x4, x8, etc. I thought those would make it evenly resize, and it worked just fine until the update before I posted this.
B
45
S
13
G
1
Posts: 236
Reputation: 4,010

Post » Sat Mar 25, 2017 5:02 am

Can you post a screenshot of what you're seeing? I tried your capx but it's working fine in r243 for me, and I think this latest beta fixed an ugly kerning issue with spritefonts.
B
80
S
46
G
24
Posts: 525
Reputation: 20,955

Post » Sat Mar 25, 2017 6:37 am

Yeah I think that's what I was seeing, honestly. I guess for some reason C2 didn't notify me I needed to update it.
B
45
S
13
G
1
Posts: 236
Reputation: 4,010


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests