SpriteFont (v0.99.5RC) - new update, small bugfixes

Post and try out addons that are currently in development.

Post » Tue Aug 18, 2009 12:58 am

edit:ashy's right, but I already typed this, so...:

two parts to the answer
first is, it only jumps down if you have word wrap on
if you turn off word wrap it'll act as if the bounding box is infinite

second, is
you can set Write Text to 2 different settings
"insert" writes the letters one by one
as if it were a complete phrase
it looks nice, and very different for centered or right aligned text


"absolute" is what you're asking for
this writes the letters in their final spot, this will make it wrap the words
before it gets to the letter that causes the wrap

the following cap demonstrates the difference between insert and absolute
[url:1vrt9fh0]http://dl.getdropbox.com/u/1013446/absolutevsinsert.cap[/url:1vrt9fh0]
left click to see insert
right click to see absolute
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Tue Aug 18, 2009 3:37 pm

Wow, awesome! Thanks guys!

I've got a weird bug now where it doesn't write sometimes. What's weird about it is if I debug it writes properly. I'll try to make a .cap.
Moderator
B
88
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,432

Post » Mon Aug 24, 2009 11:35 am

Lucid this is absolutely amazing. thanks so much.
I like to use it instead of the tiled object too, which seems broken.
B
134
S
65
G
16
Posts: 1,766
Reputation: 19,190

Post » Sat Aug 29, 2009 9:15 pm

I apologize for the lack of progress everyone
really at an important part of my personal project though
and I need to take advantage of some unanticipated free time while I have it

but I promise I haven't given up on perfecting spritefont
just give me some time
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Mon Aug 31, 2009 9:48 am

is there support for european characters? Do I have to set the range via a text string for that?

Also, Is there a way to control character spacing per character based on the actual with of that frame?

thanks
B
2
S
2
G
4
Posts: 124
Reputation: 1,698

Post » Mon Aug 31, 2009 2:38 pm

no support for nonUS ascii characters, unfortunately. that was a programming inexperience result..not a design decision.

it should (and it works when i use it) set character width to the frame width automatically if you dont set it manually
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Mon Aug 31, 2009 2:56 pm

Still an awesome plugin. Any chance of getting support for eoropean characters in a future update? Is it a limitation in construct that you cant "reach them" in the pull-down menu?
B
2
S
2
G
4
Posts: 124
Reputation: 1,698

Post » Mon Aug 31, 2009 3:43 pm

im not sure if you can type in the characters or use them in the dropdown, but no, as i said. i just wasnt sure how to support them.

when i was first starting this plugin i asked for anyone to please explain to me how to even type them to screen with a regular keyboard as a start, but i had no friends at the time and no one answered me. i also asked google, but i guess everyone who needs to alreadyy knows how, or i wasnt asking the right questions, cuz i couldnt find anything relevant to my searches

as far as adding it in the future
its possible, but it would be much further in the future if at all
if anyone can tell me if you can type the nonstandard characters into constructs textboxes, itd be a start
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Mon Aug 31, 2009 4:07 pm

Wouldn't it be possible to just map them yourself by replacing other less used characters?
For example you could replace lower case a with ~ by importing a custom frame in the animator bar.
Image Image
B
161
S
48
G
90
Posts: 7,356
Reputation: 66,767

Post » Mon Aug 31, 2009 6:29 pm

"i asked for anyone to please explain to me how to even type them to screen with a regular keyboard"

umm when i read that i thought someone would post somethin cuz i have no idea what you would have to use on the coding side and i might be off but did you mean alt codes like alt + (3) or (4) different numbers in a row http://french.about.com/od/writing/ss/typeaccents_7.htm or the ime http://www.google.com/search?q=ime&ie=u ... =firefox-a for east asian text input :?: most programs seem to follow a standard system to make the characters just by switching to that language mode and typing the standard code for the characters from my experience or there r special keyboards in their native language with the characters for that language instead english. dunno if this helps
B
2
S
2
G
4
Posts: 259
Reputation: 1,968

PreviousNext

Return to Work-in-progress addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests