Spriter

Get help using Construct 2

Post » Thu Nov 22, 2012 4:44 pm

With the addition of Spriter in Construct 2 r110.2 how do yo get you animation into C2?
Anyone have an example or tutotial? I was thinking about buying it.
B
29
S
8
G
8
Posts: 531
Reputation: 7,181

Post » Thu Nov 22, 2012 5:34 pm

Drag your spriter file into the canvas in construct 2.

To try it, use the example demon on Spriter's homepage.Julmust2012-11-22 17:34:30
B
17
S
6
G
6
Posts: 100
Reputation: 4,885

Post » Thu Nov 22, 2012 8:58 pm

Thanks Julmust,

Where did you install the plugin?
Guyon2012-11-22 21:05:02
B
29
S
8
G
8
Posts: 531
Reputation: 7,181

Post » Thu Nov 22, 2012 9:05 pm

found it under <install path>\exporters\html5\plugins
B
29
S
8
G
8
Posts: 531
Reputation: 7,181

Post » Wed Mar 13, 2013 6:43 pm

I just installed the plugin and dragged the demon in. I got an error and it created an empty object with no sprites attached to it. Is there any documentation about how to properly use this plugin? I searched around on BrashMonkey and C2 forums and came up short.

I've been using Spriter to export sprite PNGs, but those mofos tear like crazy and obviously take up extreme space. I would love to take advantage of this... has anyone successfully imported a boned character?

What are the limitations? Can you do any blending?
B
8
S
2
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,476

Post » Wed Mar 13, 2013 7:11 pm

Support is very much experimental and a work in progress. We're still making updates and changes to the SCML importer in Construct 2 as BrashMonkey continue to work on Spriter.

Have you tried the latest beta? We added support for features that would previously crash the importer.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,428
Reputation: 194,625

Post » Thu Mar 14, 2013 4:42 pm

@ashley thanks for the response! Yeah, I'm using the current beta to try this. I did fresh downloads of everything yesterday. It seemed like everything imported correctly but the sprites themselves. And when I ran the game I got an error. I'm sure I'm missing some easy step.

It seems like animation in C2 is a whole different beast when working with the scmls. Is there documentation on which properties/conditions/actions/etc are available? I see that it's very early in the process, but I'd like to tool around with the stuff you guys have working. ;)
B
8
S
2
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,476

Post » Thu Mar 14, 2013 4:43 pm

We just write the importer - if you're using the SCML plugin, you need to ask BrashMonkey about that.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,428
Reputation: 194,625

Post » Thu Mar 14, 2013 4:48 pm

Will do. Thanks!

Regarding the missing sprites on import... do they need to be nested in a particular folder?GabeOfThrones2013-03-14 16:49:48
B
8
S
2
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,476


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Blendi1223, gskunk, richcoz81 and 44 guests