Spriter/C2 update 11/2 bug fix for performance mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Jul 02, 2014 3:28 pm

Try setting it each tick. As Spriter plays back the animation it sets the opacity for each sprite according to the animation.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Wed Jul 02, 2014 4:06 pm

@lucid - OK. Also, I am having my attacks spawn from the wrong area again. I'm using the scml plugin updated on the 24th and C2 release 173. Any ideas?
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Wed Jul 02, 2014 4:13 pm

Send me the capx if you could please.
Last edited by lucid on Wed Jul 02, 2014 4:23 pm, edited 1 time in total.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Wed Jul 02, 2014 4:17 pm

OK. Also I tried to set the opacity every tick and it still wouldn't do it. Thank you.
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Wed Jul 02, 2014 4:23 pm

Sent.
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Fri Jul 11, 2014 6:56 pm

@lucid - I tried to apply some effects to a family of sprites last night and it didn't work either. It seems that all of the new format files (with the entity name in them) seem to not accept effects or opacity changes, unless I'm missing something. Thanks.
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Sun Jul 13, 2014 5:35 pm

A couple of images in the animation doesn't appear when I put the game online, but it all works fine when I test the game offline in C2. Any idea why that is? There are no weird characters in the filename; non english letters in the file/object name seem to make Spriter images invisible in C2 so watch out for that.
B
8
S
1
G
1
Posts: 35
Reputation: 1,170

Post » Mon Jul 14, 2014 12:30 am

Hi @lucid. After a system update/restart I double clicked on my .scml and suffered a few minutes of horror thinking that some of my animations had disappeared. However, when I opened the project .scon file they were all present and correct. Was this my misunderstanding of project file management or could this be a bug? I'm using the b8_2. Thanks.

Edit to add that the files that were imported into C2 worked correctly as well - the file manager showed the last save date for the .scml as over a week ago even though I had overwritten it frequently. Having opened the .scon I have been able to successfully overwrite the .scml file....

Edit 2. I was wrong - one animation I created has disappeared although it seems to be saving ok now. I'll PM you a zip of the project.
...busy learning Unity - real lights etc!
(but c2 is easily the quickest way to make 2d html5 games)!
B
60
S
15
G
51
Posts: 2,086
Reputation: 33,692

Post » Wed Jul 16, 2014 5:08 am

@lucid - I recently imported the mutant zombie into my game. Though it looks perfect in the spriter program, it's arm is displaced when it attacks in C2. Any idea what the problem may be? Thanks.

Image
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Thu Jul 17, 2014 1:59 pm

@lucid

I create new Spriter project and then imported another Spriter project into it and it was imported without char maps. Is that a Spriter issue?
B
7
S
1
Posts: 73
Reputation: 603

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: edisone, heatoneGR, iyenal222, pablo7 and 15 guests