Spriter/C2 update 11/2 bug fix for performance mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Jan 07, 2014 11:26 pm

It's possible to make this plugin run on OUYA?
Anyone succeeded?
B
16
S
5
G
2
Posts: 76
Reputation: 2,885

Post » Wed Jan 15, 2014 1:58 am

Do you have the monster as a example capx?
In your video you drag and drop it into construct and it works right away, I have to do a lot of tweaking :S
B
31
S
12
G
7
Posts: 418
Reputation: 6,876

Post » Wed Jan 15, 2014 1:14 pm

anybody still buying this plug in? so can i assume that construct 2 will not include this in their update? and is worth to buy now? (sorry very new to all this, still haven't start any apps)
B
4
Posts: 1
Reputation: 264

Post » Wed Jan 15, 2014 4:47 pm

@daristan yeah I am also wondering what pro features would be beneficial to Construct 2 users (I'm not sure what pro features are or are not compatible with Construct 2). So far the free version has had everything I need but I haven't been using it for long
B
57
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,530

Post » Wed Jan 15, 2014 10:48 pm

I'm surprised at how well performance is on mobile with Spriter! I went ahead and bought spriter pro just because I am in love with it and 25$ is worth it for getting in on the good pricing before it goes up. Hopefully more and more Pro features will eventually become available in Construct 2 (i like the mesh bending feature with control points, not sure what it's called)russpuppy2014-01-15 22:49:25
B
57
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,530

Post » Thu Jan 16, 2014 9:00 am

Yeah, remember when I said that the gun sprite was duplicated? Turns out that's a problem with Spriter itself, as the gun sprite in some animations has a different name than what it should be, causing unnecessary replication, and Spriter refuses to let me rename it correctly, instead adding a "_000" or some other number at the end.

Also, with the latest versions of C2, the plugin and Spriter, the spriter animations simply don't appear in C2, despite all the settings being correct. Here's the cap I'm using to test it.

As well, I might've missed this earlier in the topic, but to update a spriter file, you have to SCML File property to the .scml file otherwise it won't work if it's set to the .scon file.

I really hope we'll see an update with fixes to these and the implementation of char maps, as well.Candescence2014-01-16 09:16:38
B
94
S
37
G
11
Posts: 404
Reputation: 11,275

Post » Sun Jan 19, 2014 3:34 pm

@Brashmonkey @lucid

Can you guys make a tutorial on how to "refresh" or "update" the scml and scon files in C2 THE PROPER WAY?

Do I have to delete all related obsolete scml,scon and the sprites everytime I want to update my scml/scon files? Because this is what I have been doing for quite sometime and it's getting on my nerve...

I always got into a mess whenever I updated my scml files. Anybody got a better way of doing it?

Not sure if it is just me or everybody else don't update scml files as frequent as I am...

Please help TQDuckfaceNinja2014-01-19 15:35:07
B
27
S
8
G
4
Posts: 553
Reputation: 4,839

Post » Sun Jan 19, 2014 9:22 pm

@DuckfaceNinja

I haven't used Spriter yet, but are these files on the "Files" folder on your C2 project? If they are, I'm pretty sure you can update them by saving by clicking "Save as a Project", closing C2, updating the files on your folder, and reloading it.
B
106
S
35
G
37
Posts: 798
Reputation: 25,215

Post » Sun Jan 19, 2014 11:38 pm

[QUOTE=DuckfaceNinja] @Brashmonkey @lucid

Can you guys make a tutorial on how to "refresh" or "update" the scml and scon files in C2 THE PROPER WAY?

Do I have to delete all related obsolete scml,scon and the sprites everytime I want to update my scml/scon files? Because this is what I have been doing for quite sometime and it's getting on my nerve...

I always got into a mess whenever I updated my scml files. Anybody got a better way of doing it?

Not sure if it is just me or everybody else don't update scml files as frequent as I am...

Please help TQ[/QUOTE]

For changes that don't involve adding/changing the sprite images themselves, you can just remove the .scon and .scml files from the C2 project and reimport the latest versions. Much faster.
B
7
S
1
Posts: 45
Reputation: 1,315

Post » Mon Jan 20, 2014 12:04 am

Hi everyone. Sorry for the lack of updates. Running behind on the program update, which precedes the plugin update.

To clear things up, there is only one version of the plugin, which is free. This can be used along with the free version of Spriter to make commercial games without any additional considerations. The plugin is up to date with the full feature set of the free version. The plugin will work with the pro features of Spriter (once it's updated), but those features will be included in the same free plugin.

To update a file after making changes, delete the scon file from the project, and drag the scml file back into the layout. It should give you a warning about the changes it will make, and confirming should update your project and keep any events that are still relevant.   As squidget said, if you haven't made any changes that require the importer to change any of the sprite objects or their frames, then you can just manually delete the files (scml and scon) from the project pane, and re-import them (in the project pane as well). lucid2014-01-20 00:05:20
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Psychokiller1888 and 13 guests