Spriter/C2 update 11/2 bug fix for performance mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Jun 18, 2014 7:11 pm

@lucid - sorry I haven't responded, I removed the sound files and haven't had a chance to redo the attempt. I will try again and if it still messes up, I'll send the capx. Thanks.
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Mon Jun 23, 2014 4:43 pm

@lucid
Really noobish question:
I have character's parts (images) in the same folder with the Spriter files (scml/scon). I want to add another skin (character map)... How can I move the current used images into a folder ?
B
44
S
15
G
6
Posts: 481
Reputation: 6,967

Post » Mon Jun 23, 2014 5:28 pm

Message: Bass_X can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
@lucid
And the last important noobish question, I'm very sorry for it. I forgot to add a body part to my hero (a tail to the wolf) and now I have more than 12 animation without this body part. Is it a real situation to add this body part and how to do this? When I drag the new body part on the zero in timeline it nonetheless appears as an animation.

P.S: http://www.brashmonkey.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=15662
And may be it will be useful, I think I found bug there
B
7
S
1
Posts: 73
Reputation: 603

Post » Tue Jun 24, 2014 9:35 pm

TGeorgeMihai wrote:@lucid
Really noobish question:
I have character's parts (images) in the same folder with the Spriter files (scml/scon). I want to add another skin (character map)... How can I move the current used images into a folder ?

It's a good question, but unfortunately there's no way to change the folder structure after the fact, without actually editing the scml file. (If you decide to try this, just load the scml file in a text editor, and just change the filepaths to the new paths at the beginning of the file in the <folder><file> structure. We will be adding a simple or automatic way to change or detect changes in image paths in one of the upcoming versions of Spriter.

Bass_X wrote:@lucid
And the last important noobish question, I'm very sorry for it. I forgot to add a body part to my hero (a tail to the wolf) and now I have more than 12 animation without this body part. Is it a real situation to add this body part and how to do this? When I drag the new body part on the zero in timeline it nonetheless appears as an animation.

P.S: http://www.brashmonkey.com/forum/viewto ... =9&t=15662
And may be it will be useful, I think I found bug there

You can paste an object to all frames of an animation by using the shortcut Control Shift V
Also, when using Spriter with C2, it's important to always use the latest beta, in case there are changes to both the program and plugin that work in conjunction. You can do this setup automatic updates to the latest beta, or check manually for the latest beta in Spriter under the Edit menu under Settings...
I believe your issue with the pivot points may have been corrected in Spriter B8_2. Let me know if it still occurs after updating.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Wed Jun 25, 2014 5:25 pm

lucid wrote:It's a good question, but unfortunately there's no way to change the folder structure after the fact, without actually editing the scml file. (If you decide to try this, just load the scml file in a text editor, and just change the filepaths to the new paths at the beginning of the file in the <folder><file> structure. We will be adding a simple or automatic way to change or detect changes in image paths in one of the upcoming versions of Spriter.

Thanks :D
B
44
S
15
G
6
Posts: 481
Reputation: 6,967

Post » Thu Jun 26, 2014 10:09 am

Help: the sound I added in Spriter doesn't play in Construct 2. I have the latest version of everything installed.
B
8
S
1
G
1
Posts: 35
Reputation: 1,170

Post » Thu Jun 26, 2014 7:39 pm

@lucid
Any idea what am I doing wrong here ? Or is a Spriter bug ?
The parts applied from the Character Map are not aligned correctly :o
Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
44
S
15
G
6
Posts: 481
Reputation: 6,967

Post » Thu Jun 26, 2014 9:04 pm

Plowman wrote:Help: the sound I added in Spriter doesn't play in Construct 2. I have the latest version of everything installed.

Since there are so many options for how to play sound in C2, the importer doesn't automatically add the events you need. Here's the most basic setup:
Image

TGeorgeMihai wrote:@lucid
Any idea what am I doing wrong here ? Or is a Spriter bug ?
The parts applied from the Character Map are not aligned correctly :o
Image

Spriter lets you set default pivot points on images that you can use in your animations. The advantage of this is say your character map had a character wearing a long pointy hat as part of the head image. Then you can set a different pivot point for the head, and your character map will align. If you look at the file palette, you can see your images in the folder and you can double click to edit the default pivot point. You can also copy and paste the default pivots from the original files using these buttons:
Image
For now, you have to copy each pivot individually, but there will be a shortcut in the future that let's you copy the pivots for the entire folder for files with the same names.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Sat Jun 28, 2014 2:42 am

@lucid

The issue with pivot points is still exist(((( Right now the image isn't shown(((

And who knows how to prevent sprites sticking glitch?(guys on screen are both solids) I tried to use platform hitboxes but the result seems quite unnatural, may be there is an easy way how to divide sprites when there is a crowd of enemies in one place?
I tried to use collision boxes in Spriter, I hold shift and drag it into the project and it nonetheless appears as an animation(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
7
S
1
Posts: 73
Reputation: 603

Post » Sat Jun 28, 2014 6:27 pm

Bass_X wrote:@lucid

The issue with pivot points is still exist(((( Right now the image isn't shown(((

And who knows how to prevent sprites sticking glitch?(guys on screen are both solids) I tried to use platform hitboxes but the result seems quite unnatural, may be there is an easy way how to divide sprites when there is a crowd of enemies in one place?
I tried to use collision boxes in Spriter, I hold shift and drag it into the project and it nonetheless appears as an animation(

What version of Spriter are you using? I'm not sure what you mean about sprites sticking glitch. If you're asking about how to use Spriter in a basic platform situation, the tutorial linked in my signature should be helpful.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: saiyadjin and 11 guests