Spriter/C2 update 11/2 bug fix for performance mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Mar 26, 2015 7:25 pm

lucid wrote:
Plowman wrote:Help: the sound I added in Spriter doesn't play in Construct 2. I have the latest version of everything installed.

Since there are so many options for how to play sound in C2, the importer doesn't automatically add the events you need. Here's the most basic setup:
Image

TGeorgeMihai wrote:@lucid
Any idea what am I doing wrong here ? Or is a Spriter bug ?
The parts applied from the Character Map are not aligned correctly :o
Image

Spriter lets you set default pivot points on images that you can use in your animations. The advantage of this is say your character map had a character wearing a long pointy hat as part of the head image. Then you can set a different pivot point for the head, and your character map will align. If you look at the file palette, you can see your images in the folder and you can double click to edit the default pivot point. You can also copy and paste the default pivots from the original files using these buttons:
Image
For now, you have to copy each pivot individually, but there will be a shortcut in the future that let's you copy the pivots for the entire folder for files with the same names.


@Lucid I can't seem to figure how to make the sound events work in C2, I did the same as you did in your image.
B
8
S
2
Posts: 20
Reputation: 1,114

Post » Thu Mar 26, 2015 9:46 pm

@josiascaignard if possible could you send me the non-sound playing capx at lucid@brashmonkey.com, so I can take a look, I should be able to see if it's a bug or help you out if it was a missing step.

@Sethmaster we're hoping to add that type of functionality to several parts of Spriter for organizational purposes, but I don't have an ETA for any of this just yet.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Thu Apr 02, 2015 3:18 pm

josiascaignard wrote:@Lucid I can't seem to figure how to make the sound events work in C2, I did the same as you did in your image.

lucid wrote:@josiascaignard if possible could you send me the non-sound playing capx at lucid@brashmonkey.com, so I can take a look, I should be able to see if it's a bug or help you out if it was a missing step.


I think i found the issue. ExampleScml.triggeredSound returns the full path of the sound (for example "Sounds/ExampleSound"), but folder is already specified in the play-by-name function (Folder: Sounds/Music). Construct will therefore look for "Sounds/Sounds/ExampleSound" instead of "Sounds/ExampleSound".
What worked for me was to use ExampleScml.triggeredSoundTag as the audio file name, as this instead only returns "ExampleSound" and the final destination will be "Sounds/ExampleSound".
B
4
S
1
Posts: 1
Reputation: 257

Post » Thu Apr 02, 2015 3:45 pm

Thank you @Toroquin. I'll look into this. I wonder if a recent C2 change caused this, as sounds were definitely working at one point.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Thu Apr 02, 2015 4:38 pm

@lucid - I figured out how to apply effects to individual instances. On created, I set the specific ID of sprites to the overall UID of the particular instance. Then I apply the effect to the sprites individually (instead of to the entire family which affects every instance). Anyway, I figured that I would share this!
Image
B
20
S
4
Posts: 382
Reputation: 2,874

Post » Sun Apr 05, 2015 2:52 pm

Thanks for the info, @PSI
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Mon Apr 06, 2015 6:27 am

@lucid im having a strange issue. For some reason i can import my Spriter files into C2 by dragging them in anymore. When i try all i get is the windows(sorry dont know how to best explain this next part) icon that is a circle with one of these / in it. its the icon for not allowed or cant do operation.

im using Construct 201 Spriter pro R3 and the latest plugin. i've imported files before so i dont know what it could be. i've tried resaving both of the exported Smcl and scon files, resetting defaults in C2, and downloading the spriter plugin again. I just cant think of fix
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Mon Apr 06, 2015 4:12 pm

@volkiller730, I just tried it with C2 201 and it worked. The import process that should occur is fully on C2 side, so the first things I would check, is to try C2 using the default theme if you're not already using it, or to reinstall C2. Please let me know if either of these helps or not.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Mon Apr 06, 2015 10:03 pm

lucid wrote:@volkiller730, I just tried it with C2 201 and it worked. The import process that should occur is fully on C2 side, so the first things I would check, is to try C2 using the default theme if you're not already using it, or to reinstall C2. Please let me know if either of these helps or not.



sounds good thanks for the help i tried the default theme but haven't tried reinstalling C2. Il try that now if it doesn't work It's probably just something conflicting with it on my pc if that doesn't work As im using windows 10 and it does sometimes have little issues with strange things. ether way i just manually imported and set everything up and got it working that way
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Tue Apr 07, 2015 4:33 pm

@volkiller730, one more thing is to try the example project in my signature just to make sure there isn't something about the save file in particular that's causing it not to work. I don't think this is likely though, because it should still at least ask you if you want to import, and then fail on the import.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Colludium, R0J0hound and 13 guests