Spriter/C2 update 11/2 bug fix for performance mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sat Mar 30, 2013 9:25 am

@Lucid Thanks for all the updates! One issue I am seeing is trying to install the new version of Spriter I get this error:

"The Program can't start because QtOpenGL4.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem."

This is on Windows 8. All releases up to this point have worked fine, this one just won't install as it keeps giving me that error. This is the link I used to try to download the latest version from your post:

https://dl.dropbox.com/u/1013446/SpriterReleases/release/beta/publicDaily/Spriter3-29-1823.exe
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

Post » Sat Mar 30, 2013 11:46 am

My mistake. To use those daily updates, you must first have the latest beta release installed.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Sun Mar 31, 2013 12:04 am

@BluePhaze a mistake I made was not putting it in the Program Files\Spriter folder. Throw the exe in there and run it from there and it should work (so long as you've installed it outright at least once). Unless this is something different...
B
90
S
32
G
14
Posts: 935
Reputation: 14,540

Post » Sun Mar 31, 2013 3:39 am

ok, things are working better. I have a question regarding Spriter plugin development.

My game has the main sprite/bone animation. The template animtion is going to be a blank white uncoloured dragon.

Player will then be able to choose which dragon appaerance they want. I'm hoping to launch with 12 colours.

in c2, how can I change the white dragon sprite files
from
dragon/template
to
dragon/red/bland
or
dragon/red/metalic
dragon/red/neon
dragon/blue/bland
dragon/blue/chromatic
dragon/blue/neon

each folder will have there own dragon sprites. but I believe Spriter allows for a kind of doll dressup. I must be missing some thing, but I'm not sure how to do it.
B
87
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 14,834

Post » Sun Mar 31, 2013 4:56 am

@jayderyu Can't you just create multiple animations and then swap out the images in each one accordingly? Spriter lets you swap images at any point in an animation.
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

Post » Sun Mar 31, 2013 6:55 am

@lucid , ok about why i'm saying this program is getting hard its just the timeline .... i have tried somethings on it and it keeps going weird to weirder , like for example if i made a keyframe lets say in 40 and moved it to 65 and made a new keyframe on 40 then you will see that there is no tween between 40 and 65.

also i don't know why if i do a new animation i should re-put all the character parts again and again and i have tried to re-put the bones but failed i must do new bones any way to fix??

also this is another wierd thing is that if i made my animation as a 1000ms but i used just 600ms then i see after the 600 there is a tween i don't know how to delete it o.o

and the most weird thing is when i do for example an animation with 5 keyframes and i want to delete them they keep deleting the bones and the sprites and if i deleted all the keyframes except the first one ill end with just bones with the head sprite (resized into weird size)....

lucid i just hope this timeline get fixed with must simpler use , i have seen a program called : spine it has a good timeline but bad animations and bones setup and spriter is the oppsite ^^ also i hope your timeline doesn't go like flash timeline which has alot of weirder things :(
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Sun Mar 31, 2013 7:50 am

zsangerous, sounds like you're describing bugs. We're working on a few timeline bugs. When I fix those bugs over the new few days, you should be able to ignore the extra keyframes per timeline, and just use the diamonds in the same way as the previous Spriter, but if you choose, the extra timelines give you more flexibility.   Also, we'll have some tutorials soon. Thanks for the feedback.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Sun Mar 31, 2013 8:17 am

@lucid
Perfect. Your update to Sprite C2 plugin fixed the weird animation blinking issue I was having. I think that 3D Studio Max has quite good interface for animating. You can toggle autokey on, and then anything you move will create a key frame. You can also create keyframes manually when you want. In spriter I can't move anything without creating a keyframe. I would like to reposition my whole character at the middle of the cross, so that it would rotate correctly in my game.nemo2013-03-31 08:18:57
B
40
S
5
G
5
Posts: 405
Reputation: 5,657

Post » Mon Apr 01, 2013 2:14 am

[QUOTE=BluePhaze] @jayderyu Can't you just create multiple animations and then swap out the images in each one accordingly? Spriter lets you swap images at any point in an animation.[/QUOTE]

Well while I can do it the hard way for this game. It seems the least elegant solution right now with no option in the plugin.

As it stands all players play a dragon. The dragon has 10 animation.
I'm using an un-coloured dragon as a template.
Now I know in Spriter I can duplicate the Entity, then swap out the images. It's a awesome feature. This can of course will take a lot of clicking as the dragon is composed of 15 pieces, 12 dragons, 10 animations. If this is the way to go for this game. Then so be it.

But Spriter is supposed to inherently allow image swaping at runtime. Which means that I only need to do the the uncoloured dragon once. Then at run time swap the images of uncloured to the coloured images. But I don't see anyway to do that in the Spriter plugin.

While This is ideal. This game doesn't let player customization. It's all in packs. However my next game i want swapable weapons, hair, body parts, clothing and so on. So taking advantage of the feature now would certainly be desired.
B
87
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 14,834

Post » Mon Apr 01, 2013 3:37 am

@jayderyu Yeah, from what the spriter videos and update info show, it looks like skinning, etc... is on the drawing board for the production release...
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Foresight and 14 guests