Spriter/C2 update 11/2 bug fix for performance mode

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Nov 29, 2013 7:38 am

[QUOTE=Roccinio] @MelVin
what i did was:

i went to spriter(installed the latest version from their site) and re-saved (saving as option)with the exact same name as before both files(scml,scon)
i installed the 25/11 version
i loaded my previous save with the 18/11 version of the plugin
i went to spriter animation tab in construct(bottom right corner)
deleted the 2 files(scon,scml)
right clicked on the tab,selected import,and i imported both.
after that it just worked!
i hope it works for you too.[/QUOTE]

@Roccinio, thanks for help and the instructions, I did try this but had no luck.

@ Lucid

Thanks for your hard work, but Im still having the same issue as mentioned before. To recap briefly, it has always work with the 18/11 plugin but framerate is very low, about 10-15 fps( normally with spriter it's 60 all the time).

Once I upgrade to the 25/11 or 28/11 the spriter object not longer pins to my Playerbox(collisionbox) after spawning, it just stays were it was created in a big mess of parts. Nothing has been changed in the project, I have tested multiple times with each one.

My spriter object is using the Pin and Flash Behavior, animation speed is set to run at 0.05 and scaled to 0.45 if this helps.
MelVin2013-11-29 07:41:55
B
48
S
15
G
5
Posts: 183
Reputation: 8,476

Post » Fri Nov 29, 2013 5:04 pm

[QUOTE=Tobye]
EDIT: I tried it out on the Tizen IDE emulator just now though and nothing shows up at all :( Any ideas/plans about this?[/QUOTE]
I will have to look into this. I don't know much about the Tizen export yet.

[QUOTE=MelVin]... Im still having the same issue as mentioned before...
[/QUOTE]
Please send me your capx to lucid@brashmonkey.com, and I'll take a looklucid2013-11-29 17:05:12
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Sat Nov 30, 2013 12:56 pm

@lucid
with the new version my bone animations play fine ,but the swapped pngs during runtime don't play at all. (meaning eyes closing and opening etc)
inside spriter everything is fine.
B
15
S
6
G
4
Posts: 277
Reputation: 3,948

Post » Sun Dec 01, 2013 12:03 am

I'll try to combine 2-3 spriter objects for my monsters/players etc. to have more control in C2(change angle of a special part in realtime etc.)
But spriters .scml object saves for each instance its own zorder.
So it's impossible for me to combine them for my project.
Even set "every tick -> bring to front/bottom" doesn't help.

Could you make an option when I export, to not save the z-order into the scml?

Or someone has another idea how to solve my problem?

And is it possible to change the origin of the scml in C2?
____

I try to setup a guy with a gun. The arms are one scml object, another scml for the torso etc. Have no control of the z-order or the origin of each scml object means, it's impossible to setting up mouse aiming with spriter. That would be sad :/

edit: Okay, the origin seems to be always the center in the editor, that makes sense. Just having that issue with the z-order.

edit2: hm, kinda solved sorting prob. but changing the angle of an scml object, also changes the direction of the animation. For example arms going up and down a little in 'idle' animation, will going left/right for 90 angle etc...

I have to wait then, until there is more control(maybe with IK) in C2 self with the scml object.zyblade2013-12-01 01:14:11
B
24
S
9
G
2
Posts: 294
Reputation: 3,160

Post » Sun Dec 01, 2013 2:12 am

@Lucid
I spent last night testing and re testing everything, reinstalled C2 and all the plugins and behaviors without any luck. Finally I broke down my project piece by piece til nothing remained but the restart/character spawning, still nothing. Hoping you will have better luck.

Thanks for helping, email should be there shortly :)
B
48
S
15
G
5
Posts: 183
Reputation: 8,476

Post » Sun Dec 01, 2013 9:23 pm

@Melvin
I have the same problem, the only fix I found was removing my spriter stuff from my C2 project and re-adding it. Luckily I didn't have much going on with it yet so I won't lose much time.cymrix2013-12-01 21:23:55
B
16
S
1
G
3
Posts: 43
Reputation: 2,597

Post » Sun Dec 01, 2013 10:44 pm

Hi, working through emailed projects at the moment, but anyone having similar trouble, before removing all Spriter stuff, please try to just remove the actual scon file from the project, and add the resaved version using c2's project pane
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Mon Dec 02, 2013 2:58 am

Easing curves and deformation not work on c2 now?
B
33
S
10
G
1
Posts: 78
Reputation: 3,119

Post » Mon Dec 02, 2013 7:10 am

So what is the process for re-importing in this current version? When I drag the .scml or .scon file into Construct 2, it seems to find the file for reimporting, but then it gives me an error about how it can't find the .scml file and stops. This happens whether I drag in the .scml or the .scon.

Using r152 of Construct, and the latest build of Spriter and the plugin. All save options enabled in Spriter.
B
7
S
1
Posts: 45
Reputation: 1,315

Post » Mon Dec 02, 2013 4:46 pm

[QUOTE=winsonzhong] Easing curves and deformation not work on c2 now?[/QUOTE]
Not yet winsonzhong.

[QUOTE=Squidget] So what is the process for re-importing in this current version? When I drag the .scml or .scon file into Construct 2...[/QUOTE]
I should have been more clear. I meant to just re-import the actual Spriter project files:


Specifically the .scon file. I know this transition period is a bit messy, but the it was necessary to get us this faster, CocoonJS compatible version.
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests