Sprites Alignment !!!

Get help using Construct 2

Post » Tue Nov 20, 2012 4:41 pm

Hi,
i didn't find sprites/objects alignment !
how can i align objects/sprites (left, right, top, bottom..)
Thanks
2D Game GUI Designer
B
12
S
4
G
3
Posts: 130
Reputation: 3,773

Post » Wed Nov 21, 2012 3:17 pm

Hi,
Use the anchor behavior and make sure to post in the correct forums.Kyatric2012-11-21 15:17:55
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,786

Post » Sun Nov 25, 2012 7:20 pm

hi,
i mean in design time, i want to align some sprites left, right..
like Delphi alignement palette.
thnk
2D Game GUI Designer
B
12
S
4
G
3
Posts: 130
Reputation: 3,773

Post » Mon Nov 26, 2012 3:13 pm

I still don't see what you mean exactly.
If you want to align sprite in the editor, put the same X coordinate to them, or the same Y coordinate.

Your question isn't complete enough to make sense. (Or at least it doesn't make sense to me since I did not use Delphi alignement palette).

Anyway, check the manual about the interface of the editor, perhaps you'll find something that suits your needs.

Or reformulate your question with more details.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,786

Post » Mon Nov 26, 2012 3:27 pm

I think he (@Manarsoft) is talking about something similar (but applied to ojbect) to the spritesorigin quick assigment option: top left, top, top right, left, middle, right, bottom left, bottom, bottom right), and a fast way of doing the same thing with object inside the editor and layout view.

As far as I know, there is not such option, but, as @Kyatric says, you can always set the desired x,y to the object and position it where you want. Its quite fast, and very exact :).

I dont know what it A delphi alignement palette %).
B
14
S
4
G
3
Posts: 106
Reputation: 4,792

Post » Mon Nov 26, 2012 3:56 pm

"Snap to grid" in the "Layout" tab of the ribbon ?


I'm sorry guys, I'm still not getting what the issue is about.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,786

Post » Mon Nov 26, 2012 4:05 pm

I think he wants alignment capability like this link shows below:

http://edn.embarcadero.com/article/images/10277/D15PX11.jpg
B
16
S
6
G
5
Posts: 90
Reputation: 4,324

Post » Mon Nov 26, 2012 4:58 pm

Yeah, what I understand he is asking is something like the alignment tools found in most Adobe products and vector editors in general, to align objects in the layout editor without needing to set each position manually.


More info on how it works here.

I always missed this feature as well, since it's a great time saver and a must for big projects that require lots of objects to be aligned.

This along with object grouping (and proper group manipulation), and the missing z-order manipulators (send 'forward one' and 'back one') are the most important features missing in the layout editor right now.Animmaniac2012-11-26 16:59:39
Scirra Employee
B
129
S
45
G
15
Posts: 705
Reputation: 15,413

Post » Mon Nov 26, 2012 9:18 pm

Hello,
both of (sirLobito, Animmaniac, aindovin) are right,
this is what i want exactly.
2D Game GUI Designer
B
12
S
4
G
3
Posts: 130
Reputation: 3,773

Post » Thu Dec 06, 2012 7:09 am

Hey guys, just checking on the status of these tools. I'm in the process of constructing a large project involving multiple objects with precision positioning required and the lack of these tools makes it a living hell.

If we can please have the alignment tools as well as the 1 step z layer modifiers   AND the proper grouping of objects and scaling of objects that would be great.

Please advise if progress is being made on these features as for me personally it will be a deal breaker between using this software for commercial jobs or just for a bit of cheap fun.

I think there is real room to turn this into a professional developer software with the addition of basic functions as listed, however without them, it's too ineffective to be considered for any serious work.
B
6
S
1
Posts: 72
Reputation: 723

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Governador, Radulepy, tarek2, Thelegendvinny, TiagoCesar and 23 guests