Strange bug with "Replace Color" effect (updated)

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sun May 03, 2015 8:24 am

Problem Description
The color replace effect is only working properly on certain frames of my sprite object despite every frame having the exact same colors. It isn't working on some tiled background objects either. I think it might be something related to the tolerance parameter because some palettes I'm trying to use do modify the sprite's colors a tiny bit. Also if I put the tolerance to, say, 100, then the colors aren't what I want but at least they work with every frame. This bug only occurs during preview, by the way.

Attach a Capx
https://dl.dropboxusercontent.com/u/105 ... orBug.capx

Description of Capx
Contains 1 sprite object w/ Replace Color effect that plays a new animation each second to demonstrate the bug.

Steps to Reproduce Bug
Just preview the layout and watch.

Observed Result
The object's red color is only replaced by green on certain animations/frames.

Expected Result
The object's red color should be replaced by green for all animation/frames.

Affected Browsers
Tried on NW, Chrome, and FireFox.

Operating System and Service Pack
Windows 8.1

Construct 2 Version ID
Tested on 200-204.2 / Capx was built in 203.
Last edited by Tokinsom on Tue May 12, 2015 9:24 pm, edited 9 times in total.
Image
B
243
S
30
G
13
Posts: 1,787
Reputation: 18,770

Post » Sun May 03, 2015 8:49 am

@Tokinsom

I tested in FF, I.E and NW and it appears to work ok for me. All frames look green.

Using r203, the same as your .capx was built using.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
87
Posts: 5,498
Reputation: 60,282

Post » Sun May 03, 2015 5:50 pm

What the hell. Maybe it's a driver issue then? The effect was working fine in my game for over 6 months then all of a sudden it breaks and absolutely nothing I've tried fixes it. I've wasted hours!

UPDATE: Drivers were up to date. I discovered the bug only happens while previewing the game; the exported game is fine. This is exactly what I'm seeing:

Image
Last edited by Tokinsom on Sun May 03, 2015 7:01 pm, edited 1 time in total.
Image
B
243
S
30
G
13
Posts: 1,787
Reputation: 18,770

Post » Sun May 03, 2015 6:27 pm

Def ok for me. Even slowed down anim rate in case I was missing something but nope.

Maybe some more helpful users could also test and report back?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
87
Posts: 5,498
Reputation: 60,282

Post » Sun May 03, 2015 6:36 pm

Works fine for me as well in r204.2.
But it's not the first time where people are having issues with shaders manipulating colors :/
ImageImageImageImage
B
158
S
67
G
43
Posts: 2,603
Reputation: 35,968

Post » Wed May 06, 2015 8:10 am

Tested this on my desktop and I'm somehow getting the same bug :T My teammate says he's not getting it in the .capx above nor the actual game though. Oy...For the record, this is also happening with all my game objects, not just the player.
Image
B
243
S
30
G
13
Posts: 1,787
Reputation: 18,770

Post » Wed May 06, 2015 8:46 am

May be useful to compare GPU and driver versions, and maybe also browser versions. It's akin to the problem PC developers have always had - making a game work on such divergent hardware systems.

For the record, Nvidia GTX 970, driver ver: 347.88 (not v latest, but I like to wait for bugs to be ironed out).
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
87
Posts: 5,498
Reputation: 60,282

Post » Wed May 06, 2015 8:56 am

Okay, I just tried this and I am seeing the exact same results as in Tokinsom's provided GIF example.
B
43
S
23
G
20
Posts: 155
Reputation: 13,502

Post » Wed May 06, 2015 11:55 am

Seems to work on my end (Nvidia GTX 650Ti Driver V 350.12)

Not sure if it's related... but I have noticed similar behaviors with updating tilemap and sprite textures. They either don't update after exit and restart / or I have to create a new object to replace it. OR I get a solid color sprite upon updating of image.

See: tilemaps-texture-demo-no-save_t129584

I only ask, cause as of late I have been noticing odd bugs in relation to images / sprites / tilemaps - I wonder if this is at all related.
Image Image Image
B
63
S
19
G
6
Posts: 325
Reputation: 7,994

Post » Wed May 06, 2015 2:30 pm

no problems here

Mobile intel 4 series, gma 4500m

64bit windows 8.1


EDIT: something strange, don' t know if it is related, but it runs at 63 framerate >_>
Last edited by lennaert on Wed May 06, 2015 8:58 pm, edited 1 time in total.
Who dares wins
B
57
S
17
G
21
Posts: 1,878
Reputation: 19,572

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests