Strange message when opening my project.

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Jan 05, 2014 10:52 pm

I was wondering if anyone knows what this is. I upgraded to the latest version of C2 a while back, but I've only launched the program recently.

What I get is a message that says the following:

"Some files are missing from the project. They may have been deleted, or the project may be corrupt. The missing files are:

Files\icon-16.png
Files\icon-32.png
Files\icon-128.png
Files\loading-logo.png

The project may not edit, preview or export correctly until these files are replaced."


Notes:
--I've never heard of these files, and I know I didn't create them.
--Much older versions of my project don't have the problem.
--Sometimes my project doesn't load properly when I test it in my browser, giving me a solid black screen. Refreshing the screen fixes it. I'm wondering if the problems are related.

Any idea what this is, and how to fix it?
B
8
S
3
G
1
Posts: 16
Reputation: 1,341

Post » Sun Jan 05, 2014 11:27 pm

These are the construct2 logo-files , which are created as placeholders for loading screen I guess.
Image
Check out our start-up and configure your own helmet in true 3D.
B
44
S
11
G
11
Posts: 1,154
Reputation: 9,978

Post » Sun Jan 05, 2014 11:29 pm

They are Construct 2 related files, basically the pictures of the scirra cog displayed on loading...

You can open your capx with winzip or similar and add basically any pictures giving them the correct filenames, that should allow it to open up...

looks like the files have been either deleted or corrupted probably by antivirus , CCleaner or similar...
As long as I can move left, right and fire, I'm Happy...
B
42
S
15
G
11
Posts: 655
Reputation: 12,260

Post » Mon Jan 06, 2014 12:25 pm

Construct 2 should add these files if they are missing. If you press OK and save-as .capx, does that fix it?
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Sat Jan 11, 2014 11:40 pm

Thanks for your reply, Ashley.

I suspected that's how thing were supposed to work. Sadly I tried a "save as" before originally posting. I still get the same error.
B
8
S
3
G
1
Posts: 16
Reputation: 1,341

Post » Wed Jan 15, 2014 7:28 pm

As an experiment, I uninstalled the original copy of Construct2, and reinstalled. A Construct2 folder already existed, so I installed there. Same error happens.

Later tonight I'll delete the folder before trying again.
B
8
S
3
G
1
Posts: 16
Reputation: 1,341

Post » Fri Jun 24, 2016 10:36 pm

I know this is an old post, but I just got the same thing and the same missing files were not being replaced. The problem and the solution is still the same. I was surprised I didn't find much info on this when I looked it up so that is why I am posting this. Someone will need this at some time and no need to make a new post if you can give a solution in an existing one.

They files that are missing are files used in every project so what I did was create a New Empty Project and locate the files missing in the Projects Bar. I then opened the Image Editor by clicking on the missing files and saved them into my project location. I then went back to my project and added them manually.

I tried just finding the file location of every image but couldn't find them all, I can only assume I didn't look hard enough or some of them are being resized.

For the files that are not in every project you can just relocate that files location and add them back in manually. I also had a sound missing.
Last edited by Unconnected on Fri Jun 24, 2016 10:52 pm, edited 2 times in total.
B
61
S
34
G
13
Posts: 230
Reputation: 12,271

Post » Fri Jun 24, 2016 10:37 pm

Unconnected wrote:I know this is old, but I just got the same thing and the same missing files were not being replaced. What I did was create a New Empty Project and locate the files missing in the Projects Bar. I then opened the Image Editor by clicking on the missing files and saved them into my project location. I then went back to my project and added them manually.

I was surprised I didn't find much info on this when I looked it up so that is why I am posting this. Someone will need this at some time and no need to make a new post if you can give a solution in an existing one.

Are you saving to dropbox, onedrive, or some other cloud based location?
B
42
S
17
G
8
Posts: 491
Reputation: 8,302

Post » Fri Jun 24, 2016 10:40 pm

No. The error was caused by me. I copied a project folder to take my project into another direction. After a while I liked how the new direction was going so I then erased the old project folder and changed the name of the newer project folder. I only assume the newer project had links associated to the old location.... You replied really fast, that surprised me. You caught my older post before I was able to edit it.
B
61
S
34
G
13
Posts: 230
Reputation: 12,271


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests