Strange text formatting error

Get help using Construct 2

Post » Wed Jul 16, 2014 3:31 am

Hey guys, I had a weird error happen on this game I made and uploaded. On my friend's Mac on Firefox, what is usually black text on a white background with a button turned into this:

Image

Any idea why this would happen? I have no idea where to even begin debugging this.

Also I wasn't sure where this should go, so I picked here in case this is a common issue. Thanks!
B
4
S
1
Posts: 35
Reputation: 420

Post » Wed Jul 16, 2014 4:31 am

are you sure that screen grab is from OSX? that button doesn't look like Mac..

a distorted screen like that I would normally say it's a graphics card or driver issue.

does it look the same on PC?
B
96
S
31
G
15
Posts: 1,180
Reputation: 16,017

Post » Wed Jul 16, 2014 4:53 am

It's definitely on a Mac using OSX and Firefox.

She hasn't had a problem with any other webpages that I know of. Maybe there's an example of a C2 game with text on it that i can send her way to see if it's screwed up.

Also, no. It's been tested with 4-5 people now and all of them were fine except for this one
B
4
S
1
Posts: 35
Reputation: 420

Post » Wed Jul 16, 2014 5:00 am

you can try the Arcade...

but it seems like it's her system that's the problem. Something to do with her graphics card. Have her try Safari or Chrome and see if it still show a distorted image.

does the game or app you made use WebGL or Canvas2D when she views it?
B
96
S
31
G
15
Posts: 1,180
Reputation: 16,017

Post » Wed Jul 16, 2014 5:07 am

Voting for jobel , had this issue once on my mac , gpu issue but not entirely , after i upgraded drivers and c2 it got fixed.
Hire or Offer a project

Portfolio

Scirra new Shop
B
34
S
5
G
1
Posts: 118
Reputation: 2,663

Post » Wed Jul 16, 2014 6:38 am

jobel wrote:you can try the Arcade...

but it seems like it's her system that's the problem. Something to do with her graphics card. Have her try Safari or Chrome and see if it still show a distorted image.

does the game or app you made use WebGL or Canvas2D when she views it?



I have the project set to enable WebGL. How would I know which it was using for rendering? Sorry if that's a basic question, I'm new at this.
B
4
S
1
Posts: 35
Reputation: 420

Post » Wed Jul 16, 2014 3:43 pm

Make a Text Object

In an Every Tick Event do:

Set Text to
Code: Select all
                fps & " FPS (" & renderer & ") " & round(cpuutilisation * 100) & "% CPU utilisation"
B
96
S
31
G
15
Posts: 1,180
Reputation: 16,017


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: JoyfulDreamer, StillSarah and 19 guests