{Suggestion} Cut scene

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Jan 15, 2014 10:07 am

As we all know,Cut scenes are a very important feature of many games(With a story).So Why not introduce a cut scene mechanism into C2 like in the same manner as "behaviors"? It will make things much simpler.
I will not let you reach the sisters
Nature Forums
B
11
S
5
G
2
Posts: 496
Reputation: 2,306

Post » Wed Jan 15, 2014 4:13 pm

That's outside the scope of game engine. I'm pretty sure I answered this question a while back with a psuedo code example.

However there is also the timeline 3rd party plugin that would do the same.

However I would say that most cut-scening isn't done programatically, but instead done through animation software. Why don't you try using Spriter.
B
90
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 15,018

Post » Wed Jan 15, 2014 4:47 pm

I would be interested to know how a cutscene behavior could possible work?

If a behavior could be written using the SDK for instance, then how do you image it working? What parameters would it accept?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,391
Reputation: 58,464

Post » Wed Jan 15, 2014 5:50 pm

I'm guessing it'd use some sort of animation sequence? But then wouldn't it be better to use a sprite that just plays when called?
B
25
S
6
G
3
Posts: 197
Reputation: 3,355

Post » Wed Jan 15, 2014 5:51 pm

[QUOTE=zenox98] I would be interested to know how a cutscene behavior could possible work?

If a behavior could be written using the SDK for instance, then how do you image it working? What parameters would it accept?[/QUOTE]
Lets see,
At first,Avoind all the user inputs and all the events outside the cutscene.
At the first second pressed simulate platform pressing left(play animation) and stop this at 5th second.Then wait for 1 sec,Move the other player in the same way.
Make a text pop up,etc etc.


I will not let you reach the sisters
Nature Forums
B
11
S
5
G
2
Posts: 496
Reputation: 2,306

Post » Wed Jan 15, 2014 6:10 pm

"Then wait for 1 sec,Move the other player in the same way."

Might look up wait in the manual, as well as how variables work.

All that you describe is doable already. It just takes a bit of knowledge.newt2014-01-15 18:50:54
Image ImageImage
B
169
S
50
G
170
Posts: 8,292
Reputation: 108,728

Post » Wed Jan 15, 2014 7:11 pm

It would probably be better to program the scenes in yourself using variables. However, if you think you can't do it (I'm sure you can) then you could make the cut scene using your favorite video editor and then simply popup that video when its time for the cut scene to appear.

It might make the file size large, so an alternative could be to save videos on some online storage or something then refer to it using construct 2's browser actions.retrodude2014-01-15 19:11:31
B
18
S
4
G
3
Posts: 436
Reputation: 4,801

Post » Thu Jan 16, 2014 8:49 am

Ok ,I'll try to use the variable method first
I will not let you reach the sisters
Nature Forums
B
11
S
5
G
2
Posts: 496
Reputation: 2,306

Post » Thu Jan 16, 2014 8:57 am

I guess a swf-Plugin would fix the main problems with cutscenes :)
Image
Check out our start-up and configure your own helmet in true 3D.
B
44
S
11
G
11
Posts: 1,154
Reputation: 9,978

Post » Thu Jan 16, 2014 9:33 am

[QUOTE=Beaverlicious] I guess a swf-Plugin would fix the main problems with cutscenes :)[/QUOTE] Kinda defies the purpose of using HTML5
B
12
S
5
G
2
Posts: 132
Reputation: 2,627

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: rbailey83 and 12 guests