[suggestion] Would it be possible to...

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Dec 15, 2011 7:10 am

...make the pasting more precise? I don't know if it is happening to me only, but when I paste something, it always goes to the bottom of the block and I have to manually put it in the right place. This gets quite annoying when you have basically the same code repeated multiple times, but with minor changes.

Also, The audio plugging, does it have an option to check for if a sound/music has stopped playing? Could it be implemented?

Thanks!

EDIT: OH and yes, the Boolean are confusing sometimes...
For example, I have an object with a Boolean called "Active", in the conditions, I am not able to set it to true or false, it just says "[object name|is [Boolean name]. O_o Does this mean it's always active or ...? I have a hard time getting used to this, because I always worked with Boolean in a way where it was either, on or off/0 or 1/true or false.
VampyricalCurse2011-12-15 07:24:13
B
47
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,326

Post » Thu Dec 15, 2011 9:21 am

As to the first suggestion, +1. It would be nice if you could click on an action and choose to either place it below or above it. Plus it would also be nice if there was a way to paste an action into an event where none exist yet. As it is now you have to paste it into another conditions actions if you want to use it.

On the Boolean, At least you can tell whats going on comparing 0, or 1, but that also gives you so many more options. Like say you had two conditions to compare, you could use those together to expand like if variable a + variable b = 2... do stuff. Basically if they are both true.
Image Image
B
161
S
48
G
90
Posts: 7,356
Reputation: 66,767

Post » Thu Dec 15, 2011 9:43 am

[QUOTE=newt] As to the first suggestion, +1. It would be nice if you could click on an action and choose to either place it below or above it. Plus it would also be nice if there was a way to paste an action into an event where none exist yet. As it is now you have to paste it into another conditions actions if you want to use it.[/QUOTE]

^ This too!

[QUOTE=newt]On the Boolean, At least you can tell whats going on comparing 0, or 1, but that also gives you so many more options. Like say you had two conditions to compare, you could use those together to expand like if variable a + variable b = 2... do stuff. Basically if they are both true.[/QUOTE]

I didn't really get that... so I am gonna ask, When it says "[Object Name]|is [Boolean Name], what does it mean? I am used to do this: [Object Name's [Boolean's Name] ]|is [on or off/true of false/0 or 1] then do [this or that]. That's why I am confused.
B
47
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,326

Post » Thu Dec 15, 2011 10:56 am

Naming convention has you confused. I typically name my booleans "Visible", "Damaged", "Pregnant" or whatever. Then [Sprite] is [Pregnant] makes all the more sense.
B
62
S
21
G
12
Posts: 1,910
Reputation: 13,155

Post » Thu Dec 15, 2011 1:48 pm

About the object paste the better option would be to just paste it on mouse position. No more no less. And for more control, right mouse button paste above and paste below.
B
58
S
13
G
10
Posts: 632
Reputation: 12,505

Post » Thu Dec 15, 2011 4:51 pm

@VampyricalCurse
I mean I dont even use the Boolean. Just compare a instance variable, a number either 1 or 0. Like sprite.value('selected') + tiledbackground.value('clicked')= 2.
Image Image
B
161
S
48
G
90
Posts: 7,356
Reputation: 66,767

Post » Thu Dec 15, 2011 10:05 pm

@Newt:
You can drag the action, holding the ctrl key to the event without action.
A straight dark line "previews" the placement of the copied/duplicated action.

You can also select the action to copy, use the shortcut ctrl-c to copy and then select the destination event or the condition itself and use the shortcut ctrl+v.

@VampyricalCurse: Object is Boolean_name = true
Right click : Invert
Object is not Boolean_name = false

Inverting conditions in this manual article.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Fri Dec 16, 2011 2:54 am

[QUOTE=Kyatric] @Newt:
You can drag the action, holding the ctrl key to the event without action.
A straight dark line "previews" the placement of the copied/duplicated action.

You can also select the action to copy, use the shortcut ctrl-c to copy and then select the destination event or the condition itself and use the shortcut ctrl+v.

@VampyricalCurse: Object is Boolean_name = true
Right click : Invert
Object is not Boolean_name = false

Inverting conditions in this manual article.[/QUOTE]

I see, now it's clear what it means. I knew about inverting conditions, just didn't occur to me that's how the Boolean worked in C2. Thanks! VampyricalCurse2011-12-16 02:56:10
B
47
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,326


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: armaldio, Clintonpacheco, saiyadjin and 0 guests