Suggestion:Sprite Font

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Sep 01, 2011 6:55 am

Would like to see a sprite fonts plugin sometime. Need it for my games.

Thanks. 8)
B
50
S
11
G
7
Posts: 274
Reputation: 8,146

Post » Thu Sep 01, 2011 8:26 pm

You can implement it with events. Whenever you change some text, set redraw to true.
http://dl.dropbox.com/u/5426011/c2/spritefont.capx
B
79
S
24
G
54
Posts: 4,743
Reputation: 40,749

Post » Fri Sep 02, 2011 1:32 am

"You can implement it with events. Whenever you change some text, set redraw to true.
http://dl.dropbox.com/u/5426011/c2/spritefont.capx"

Thanks Rojohound.8)
B
50
S
11
G
7
Posts: 274
Reputation: 8,146

Post » Fri Sep 02, 2011 5:40 am

Omg. I guess I need 80 bucks now. 30 for this, and 50 doe Disgaea 4. Maybe I'll see something.
B
11
S
3
G
8
Posts: 473
Reputation: 4,569

Post » Mon Sep 19, 2011 8:29 pm

This is so great, I'm gonna try that out later.

Will it hit hard on the performance? Considering it will be a part of the HUD and will not move/rotate/scale...
B
107
S
40
G
10
Posts: 456
Reputation: 13,202

Post » Sun Oct 23, 2011 6:06 pm

Hey that sounds good, but not really works for your "fps text", the sprites don't refresh, they just superimpose.
B
23
S
5
G
5
Posts: 112
Reputation: 4,737

Post » Sun Oct 23, 2011 6:38 pm

I had made this example over r0j0hound's primary example, to make it work for score displaying for example.
I also added a "State" instance variable, to check if I want the text to be displayed or hidden.

Just check it out, and test in browser.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Mon Oct 24, 2011 3:04 am

Niice, i'll test it tomorrow ! Hope that was better than my way !
B
23
S
5
G
5
Posts: 112
Reputation: 4,737

Post » Mon May 14, 2012 9:06 pm

NICE!!! Thanks for the code. I still have a lot to learn. *sob*
B
19
S
6
G
4
Posts: 7
Reputation: 4,231

Post » Wed Oct 03, 2012 9:12 am

Isn't possible to use awesome ROJOhound's method for Text Box?
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,054
Reputation: 22,642

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests