Take snapshot - what am I doing wrong?

Get help using Construct 2

Post » Thu Sep 06, 2012 12:26 pm

In this capx I'm trying to take a snapshot of the canvas, but I can't get it to work... The "on canvas snapshot" event is never trigged it seems.

Could it be a r101 issue? I'm pretty sure I tried the feature when it was released, and it worked fine then.
B
16
S
5
G
1
Posts: 23
Reputation: 2,673

Post » Thu Sep 06, 2012 12:46 pm

A quirk of the 'snapshot' action is the game has to redraw before it can take the snapshot. When nothing is moving on-screen like in your example, it is never redrawing, so a snapshot is never taken.

A quick workaround is to put a text object offscreen and every tick set it to tickcount. That will force the game to redraw every tick and make snapshots work correctly.Ashley2012-09-06 12:47:01
Scirra Founder
B
386
S
229
G
87
Posts: 24,204
Reputation: 191,546

Post » Thu Sep 06, 2012 2:08 pm

Yes, that did the trick! Thanks Ashley.
B
16
S
5
G
1
Posts: 23
Reputation: 2,673


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: punking, Yahoo [Bot] and 1 guest