Test Spriter C3 Addon

Post » Wed Dec 27, 2017 6:30 pm

XpMonster wrote:Also Spritesheet method somewhy refuses to work both on C3/C2. I've done everything using your instructions with different models (Grey Player & Wonky Skeleton) and still nothing.
Using latest stable Spriter and C2 / C3, latest version of plugin for both.
If you want to send me a basic capx where it's not working, I should be able to identify what's wrong: [email protected]
Spriter Dev
B
103
S
22
G
12
Posts: 3,286
Reputation: 17,153

Post » Mon Jan 08, 2018 6:55 pm

@lucid

Happy New Year!

Well thanks to @Ashley I can work on my project without worry as " custom importer API" development announced.

I just made some cool push out of the limits for myself with Construct 3.
All those things that could ruin my long-building project eventually are no more.
I'm a Magician, not a Developer.
B
30
S
10
G
25
Posts: 132
Reputation: 14,856

Post » Tue Jan 09, 2018 8:09 pm

@Ashley

@lucid
If I export to C2 as an HTML file then use C3's wrapper for a game for Andriod, will my animations run correctly?

Researching the best ways to get my app on Google Play seems to be to use C3 to publish a C2 game, but I'm worried about wasting time.

And, Happy New Year
B
22
S
7
G
2
Posts: 169
Reputation: 3,467

Post » Fri Jan 12, 2018 8:08 pm

@lucid I'm unable to get the addon working with the offline version of C3. I get the message "failed to install addon. Check the browser console for details".

@ashley do addons work the same way for online and offline versions of C3?
B
11
S
2
Posts: 11
Reputation: 668

Post » Fri Jan 12, 2018 8:22 pm

Addons are saved locally and work offline.
Scirra Founder
B
415
S
248
G
92
Posts: 25,295
Reputation: 200,994

Post » Wed Jan 17, 2018 5:28 am

anxiously awaiting a Spriter - C3 solution :) Thanks!
B
15
S
5
G
6
Posts: 79
Reputation: 4,300

Post » Wed Jan 17, 2018 8:39 am

Me too! Consider at least one more purchase when it's ready.
B
15
S
5
G
2
Posts: 31
Reputation: 2,037

Post » Thu Jan 18, 2018 10:32 am

Exporting the animations to separate spritesheets and importing them to your sprite as animations should work? But its extra work you need to do.

I want to use many of the Spriter animations and some of the sprites I bought in my next project. Any news about the Plugin?
Bl4ckSh33p-Soft - Custom Software and Indie Games
B
58
S
18
G
6
Posts: 762
Reputation: 9,615

Post » Sun Jan 21, 2018 12:39 am

Ashley wrote:Addons are saved locally and work offline.


Hmm, so I guess that means if you publish with Addons then the Addons won't export to other platforms :( Looks like if I am going to publish games onto Android it's safer just to animate in C2 or C3 locally then use C3 export service rather than risk animating with SpriterPro at this point.

Looking forward to an update.
B
22
S
7
G
2
Posts: 169
Reputation: 3,467

Post » Tue Jan 23, 2018 3:25 pm

@haddy22
@Interinactive
@Bl4ckSh33p

Just to be clear. The plugin should currently work for the preferred/better performing method, using a single spritesheet, instead of separate images. If you need to use separate images, I'm working on that. I asked Ashley a couple of questions in the SDK thread to help me proceed. In the future I'd like to add the ability to use more than one spritesheet per entity, but unless you have an exceptionally huge project, this shouldn't normally be necessary.

I apologize for my slow replies as of late, but despite outside appearances, rest assured we are working hard behind on the scenes on important updates for Spriter.
Spriter Dev
B
103
S
22
G
12
Posts: 3,286
Reputation: 17,153

PreviousNext

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest