Testing my game on other PC, and tablit

Get help using Construct 2

Post » Mon Jan 27, 2014 8:07 pm

Hello,
I'm trying to test my game on my laptop and my tablet.
I found a file online but it seems to be outdated.
I went into my router and opened up port 50000 to both devices.
Trying to connect to IP's in my network of the following

Tablit : 192.168.1.121
Laptop : 192.168.1.107

My host pc is : 192.168.1.124

I've tryed running the program as administrator.
I went into the preferences and under HTML5 exporter changed the IP's to all three, and tried just local host. restarted and no luck.

This is the error i am getten.

Unable to start HTTP server on "192.168.121" port 50000(1214). You may need to restart Construct 2 with administrator privileges. Construct 2 will attempt to start the server on "localhost" instead.

I've also exported the game va Android, Tryed to run it on my tablet. Zero luck...can someone please help me find out what i'm doing wrong?

B
14
S
4
G
1
Posts: 61
Reputation: 1,464

Post » Mon Jan 27, 2014 8:10 pm

I can't help you with this unfortunately, but probably not a good idea to put your IP addresses up for all to see...just sayinPixel perfick2014-01-27 20:10:53
As long as I can move left, right and fire, I'm Happy...
B
42
S
15
G
11
Posts: 655
Reputation: 12,270

Post » Mon Jan 27, 2014 8:16 pm

There just Ip's in my network, I change them from day to day so no device sits on the same IP.
B
14
S
4
G
1
Posts: 61
Reputation: 1,464

Post » Mon Jan 27, 2014 9:07 pm

https://www.scirra.com/tutorials/247/how-to-preview-on-a-local-network
August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
34
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,892

Post » Mon Jan 27, 2014 9:33 pm

[QUOTE=RamPackWobble] https://www.scirra.com/tutorials/247/how-to-preview-on-a-local-network[/QUOTE]

I followed that to the letter, It is eather Out of date or ...well, Does not work..I googled for at least an hour before posting. Two hours at this before posting
B
14
S
4
G
1
Posts: 61
Reputation: 1,464

Post » Tue Jan 28, 2014 9:39 am

I followed it three days ago and it worked for me.

From memory (which is not too good )

You must run construct 2 as an administrator

You must allow access through your firewall

in the other device you enter the address (something like 192.168,1,80:50000) into the web browser.


Good luck
August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
34
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,892

Post » Tue Jan 28, 2014 4:01 pm

I did all that Ram, It's not working. And so did my team on there end for there devices.
B
14
S
4
G
1
Posts: 61
Reputation: 1,464

Post » Tue Jan 28, 2014 4:01 pm

oh wait, Type in the address?!?! I never read about that..
B
14
S
4
G
1
Posts: 61
Reputation: 1,464

Post » Tue Jan 28, 2014 9:40 pm

[QUOTE=RamPackWobble] I followed it three days ago and it worked for me.

From memory (which is not too good )

You must run construct 2 as an administrator

You must allow access through your firewall

in the other device you enter the address (something like 192.168,1,80:50000) into the web browser.


Good luck
[/QUOTE]

Thanks, I got it working!
B
14
S
4
G
1
Posts: 61
Reputation: 1,464


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Construct Monkey and 9 guests