Texture Error Crash

For questions about using Classic.

Post » Fri Sep 05, 2008 4:37 am

I keep getting a crash from "Invalid Texture Reference."

Happens after importing a few PNG files with transparency and running it. It will run fine until I close it, then I get the Texture error. The PNG's are all located on the same HDD, not elsewhere and I am importing them directly into the layout, not at runtime.

Can't work on much of anything with this crash right now.

Vista SP1
8800GTS
B
2
S
2
G
5
Posts: 391
Reputation: 2,432

Post » Fri Sep 05, 2008 5:03 am

Can't edit, but here's the error:



Got it again just now, after copy pasting a few PNG into sprites.
B
2
S
2
G
5
Posts: 391
Reputation: 2,432

Post » Fri Sep 05, 2008 11:57 am

I've had that error before too, not for a while though. I never managed to twig any relation to anything I was doing, but now you mention the PNG import, it hasn't happened to me for a while and I haven't imported any sprites in a while either.
B
2
S
2
G
5
Posts: 156
Reputation: 1,962

Post » Fri Sep 05, 2008 2:22 pm

Can you get it reproducable and send a .cap file that can make it happen reliably? These things are usually easy to fix - so long as I can get it to happen for me...
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578

Post » Fri Sep 05, 2008 5:56 pm

Extremely difficult to reproduce reliably. However, I noticed it happened sooner if I import a PNG and then copy that sprite (from animation editor with ctrl + c) to a new sprite, and then delete the original. Also, fullscreen seems to affect how soon it happens.

However, if I save before I run the app, the next time I open the cap and run it, doesn't happen right away.

I'm still seeing if I can make a cap.
B
2
S
2
G
5
Posts: 391
Reputation: 2,432

Post » Sat Sep 06, 2008 12:50 am

Well, looks like for my case it is directly related to Vista Themes. If I disable Glass, so far, I am unable to reproduce the crash.

Also, with Glass disabled, Construct comes back to focus 3-5 times faster with no (Not Responding) in the title bar.
B
2
S
2
G
5
Posts: 391
Reputation: 2,432

Post » Sat Sep 06, 2008 9:56 am

I get this one when clicking run layout. :(
B
2
G
4
Posts: 69
Reputation: 1,188

Post » Sat Sep 06, 2008 10:01 pm

[quote="Jeswen":awsqc0rh]Well, looks like for my case it is directly related to Vista Themes. If I disable Glass, so far, I am unable to reproduce the crash.

Also, with Glass disabled, Construct comes back to focus 3-5 times faster with no (Not Responding) in the title bar.[/quote:awsqc0rh]
It happened to me when I had XP x64. Hasn't happened in Vista yet, but I haven't had a lot of chance to test it yet.
B
2
S
2
G
5
Posts: 156
Reputation: 1,962


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests