The time for Loading of Layout is hactic

Get help using Construct 2

Post » Sat May 25, 2013 12:59 pm

In my game,There are 15 layouts . Game Size is about 9.8 Mb.The problem is when game is opened, first time it will take great time to load. After html5 logo loading screen, it take 5 more seconds.After html5 logo loading screen, my first layout is displayed. But I cannot do any further actions on it for 5-6 seconds.After 5 -6 seconds it allows me to do any events.
After that all running well.but problem is only in first time,when we open the game..It frustrates the users.
what is issue ?
B
6
S
2
Posts: 29
Reputation: 913

Post » Sat May 25, 2013 3:45 pm

I've never seen this. Can you post your .capx with details about precisely how you're exporting? (Which platform, which device, how you run it, etc.)
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,630

Post » Thu Jun 23, 2016 10:32 am

I am currently facing the same issue ........... but in my case the game isn't loading on any browser .......... well the size of the game is only 6mb ......... where is the problem ???
Image
B
36
S
13
G
1
Posts: 99
Reputation: 3,051

Post » Thu Jun 23, 2016 11:23 am

I was also facing startup problem 10-15 seconds delay
i have reduced it to 3-5 seconds
When I set custom loader then this problem was happening
but I have change custom loader to Progress Bar & Logo and set my own logo their
Now only 3-5 seconds delay and then my progress logo appearing
Image
B
46
S
29
G
20
Posts: 435
Reputation: 15,853


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ETgirl79, Google [Bot], Zebbi and 20 guests