Tile movement?

Get help using Construct 2

Post » Sat Oct 15, 2011 11:48 pm

Is it possible to use tile movement in C2?
Ready to Jumpstart with Construct 2? Check out my website:
https://www.jerementor.com
B
53
S
14
G
5
Posts: 47
Reputation: 5,744

Post » Sun Oct 16, 2011 12:05 am

What is tile movement ?

I'm not sure, but this might help you.Kyatric2011-10-16 00:13:39
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Sun Oct 16, 2011 12:32 am

This is tile movement.Yuotta2011-10-16 00:36:23
Ready to Jumpstart with Construct 2? Check out my website:
https://www.jerementor.com
B
53
S
14
G
5
Posts: 47
Reputation: 5,744

Post » Sun Oct 16, 2011 12:40 am

Well be more specific about what you are willing to do.
As it, it has little meaning.

Do you want to "teleport" your sprite from a tile to another ?
Do you want to see it actually move ?

Will you use keyboard ? Mouse ?

There are several topics already about making a sprite move.
This one shows a lot of possibilities, and switching from mouse to keyboard is a good learning exercise.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Sun Oct 16, 2011 12:58 am

Yeah I would like for the character to "teleport" using WASD from one tile to another so you get the illusion of it walking around..
Ready to Jumpstart with Construct 2? Check out my website:
https://www.jerementor.com
B
53
S
14
G
5
Posts: 47
Reputation: 5,744

Post » Sun Oct 16, 2011 1:14 am

http://dl.dropbox.com/u/36472942/construct/forumhelp/QuickGridMovement.capx
This is one implementation, just to give you the idea.

Also I didn't use WASD as I have an AZERTY keyboard, and WASD is truely a pain with it.
Nothing beats the arrow and always think about internationalization of your application if you want to hit a large audience.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Sun Oct 16, 2011 1:24 am

WOW THIS IS AWESOME! Exactly what I was looking for...except wow I have no idea how you made that.
Ready to Jumpstart with Construct 2? Check out my website:
https://www.jerementor.com
B
53
S
14
G
5
Posts: 47
Reputation: 5,744

Post » Sun Oct 16, 2011 1:29 am

On start of layout (event1) I make the grid (thanks to the two loops "ColsLoop" and "RowsLoop").

From event5 it is just the keyboard control, making sure that when you hit a keyboard, moving the player won't take you out of the layout.
Moving the player is changing its X or Y component by its width or height (since the player is the same size as the grid cells).

In this implementation, the grid is purely visual, we have no interaction with it.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Sun Oct 16, 2011 3:40 am

Hmm so..instead of randomizing the grid is there a way to draw the grid out?
Ready to Jumpstart with Construct 2? Check out my website:
https://www.jerementor.com
B
53
S
14
G
5
Posts: 47
Reputation: 5,744

Post » Sun Oct 16, 2011 3:47 am

Put a single frame in the animation (a frame of a cell).
Delete the "set animation frame" line (since it is not required).

Like I did for the example of the PathFinder behavior.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests