TiledBackground

Discuss game development design and post your game ideas

Post » Sat Apr 18, 2015 3:09 pm

Hello,

So i'm trying to start making my background but i'm not sure of resolution. I should do 16x16, 32x32, 64x64, 128x128... What I should chosee, since now the smartphones are bigger and bigger.

Other question. I'm in Tiled and I want to know what I'm doing wrong:

Image

I can't do a Map, because I can't copy all block.
B
6
S
1
Posts: 20
Reputation: 392

Post » Sat Apr 18, 2015 8:58 pm

Do whichever you feel is right for the game and stick to it. Looks like the image you used has padding. Remove it so that the first tile is against the corners
Image Image Image Image
B
19
S
1
Posts: 89
Reputation: 929

Post » Sat Apr 18, 2015 9:13 pm

Oh my bad. I was trying to do a map with the sample. I found now the items that is to be used and everything is ok. But I tried to import one map for Construct 2 and it didn't work. Is a error.
B
6
S
1
Posts: 20
Reputation: 392

Post » Sat Apr 18, 2015 9:28 pm

What error did it give you?
Image Image Image Image
B
19
S
1
Posts: 89
Reputation: 929

Post » Sat Apr 18, 2015 10:16 pm

Not quite a mistake. I make a map Tiled and drag to Construct 2. Until then okay, but then looks like this:

Image

As we can see down there is not completed and the side if I want it to be filled have to repeat the whole map which is horrible . I think it has to do with the resolution. What do I do?
B
6
S
1
Posts: 20
Reputation: 392

Post » Mon Apr 27, 2015 10:19 am

I think you should check first step lessons :)
B
22
S
5
G
2
Posts: 210
Reputation: 3,382

Post » Tue Apr 28, 2015 2:33 am

Is your background just that repeating box?? Are you using tilemap or tiled background?? Cause its that simple box you can just use tiledbackground to keep repeating it if your not using that.
B
23
S
4
G
2
Posts: 364
Reputation: 2,392


Return to Game Development, Design & Ideas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests