Tilemap Blank Block ID?

Get help using Construct 2

Post » Fri Nov 29, 2013 12:09 pm

Hello guys, I have a small doubt about the new system tilemaps, I was creating a system of random map and realized I didn't know how is the ID for empty blocks. I tried to found out through a text object, but the number that was generated is 536870911, and doesn't work ...

I wonder if it is possible to identify the blank blocks for comparisons.

Thx :)gillenew2013-11-29 12:11:07
Open for Commission, contact email > [email protected]



my personal website with news in my game developer adventure! |

adult ( 18) pixel art games
B
133
S
24
G
21
Posts: 512
Reputation: 24,912

Post » Fri Nov 29, 2013 12:57 pm

well, I'm trying to do using array to capture only what I need.
Maybe this will solve partly the problem.
Open for Commission, contact email > [email protected]



my personal website with news in my game developer adventure! |

adult ( 18) pixel art games
B
133
S
24
G
21
Posts: 512
Reputation: 24,912

Post » Thu Dec 12, 2013 3:22 am

Did you ever figure out the problem? I'm getting the same number output as you "536870911".

http://www.scirra.com/forum/how-to-use-tileattilex-tiley_topic82726.html
B
10
S
3
Posts: 102
Reputation: 1,888

Post » Thu Dec 12, 2013 1:35 pm

Internally, it's -1, but you shouldn't need to use that, just use the 'erase tile' actions instead.

I think it's a bug that it returns that value for the erased tile IDs... might have a quick look and perhaps fix that for the next build.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,240

Post » Sat Dec 14, 2013 3:57 pm

Thx @Ashley, I'm using the array to simulate the values ??for now has worked. (of course, if you have to know the ID of the empty space, the TileMap will be much easier to use, and do not need of a plugin array)
Open for Commission, contact email > [email protected]



my personal website with news in my game developer adventure! |

adult ( 18) pixel art games
B
133
S
24
G
21
Posts: 512
Reputation: 24,912

Post » Sat Dec 21, 2013 4:41 am

@Ashley @gillenew

Ditto. It makes no sense

here's my CAPX

Fixed the CAPX to work: as Ashley suggested, adding an "erase tile if array value is -1" action works like a charm. Still, I'd love to see this fixed.christina2013-12-21 15:53:03
B
28
S
12
G
4
Posts: 193
Reputation: 4,581

Post » Sat Dec 21, 2013 5:01 am

the problem persists if I completely fill an array with -1 and try to retrieve the -1 value by using set tile x,y

to tile array.At(array.CurX,array.CurY)

The array of course is working properly. The SetTile isn't. It returns that weird big number. It's worth a lookchristina2013-12-21 15:51:24
B
28
S
12
G
4
Posts: 193
Reputation: 4,581


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ketramtu18 and 10 guests