Tilemap issues

Get help using Construct 3!

Post » Wed Oct 25, 2017 2:27 am

I'm having a bit of an issue with my tilemap. whilst testing the actual size of the map I noticed that my tiles were different from working whilst in the creator.

in the creator it looks like this

http://prntscr.com/h1nbv2

while testing it looks like this
http://prntscr.com/h1nc4z


anyone got an idea of how this happens?
B
11
S
2
Posts: 26
Reputation: 695

Post » Wed Oct 25, 2017 9:18 pm

Should I make a bug report of this? Or did I do something wrong? it's quite a big tilemap so it might have to do with it not registering the offset or something?
B
11
S
2
Posts: 26
Reputation: 695

Post » Thu Oct 26, 2017 3:41 am

Difficult to diagnose without seeing how tilemap is set up.

Are you loading the right image? Are your tile sizes, offsets, and spacing set correctly? Are you changing anything at runtime that might make it look different than in the editor?
Mistakes were made.
B
57
S
28
G
115
Posts: 1,712
Reputation: 65,172

Post » Thu Oct 26, 2017 3:23 pm

Settings and such are in this printscreen. it looks good to me. this happened when I started a new project, not knowing how to fix it it doesn't even have any events yet.

http://prntscr.com/h2c4z6


thanks for the help
B
11
S
2
Posts: 26
Reputation: 695

Post » Thu Oct 26, 2017 5:23 pm

Try 0 spacing?
Mistakes were made.
B
57
S
28
G
115
Posts: 1,712
Reputation: 65,172

Post » Fri Oct 27, 2017 12:14 am

well it is a spacing issue, removing the spacing does make the tiles the same in the constructer and test mode. but now my tilemap is unusable. (note they are not the same tiles showing in the earlier printscreen)

@Ashley should I make a bug report of this?
B
11
S
2
Posts: 26
Reputation: 695

Post » Sun Oct 29, 2017 7:56 pm

Couple of things. Try a different time map to see if the problem is persistent.

Also try coppying the time set onto a different tile map. Just in case the problem is something to do with the save file of the tileset.
B
9
S
3
Posts: 113
Reputation: 1,009

Post » Tue Oct 31, 2017 9:59 am

Please make a bug report following all the guidelines.
Scirra Founder
B
408
S
242
G
92
Posts: 24,910
Reputation: 198,648


Return to How do I...?

Who is online

Users browsing this forum: Matthew de and 2 guests