Tilemaps on Construct3

Post » Thu Apr 06, 2017 5:12 pm

Hi.

I'm testing the new version of Construct and I have a problem with Tilemap objects. When I put the tilemap on layout, I see the exactly tile that I chose. Although, when I play the game, the tiles are different. Anyone with the same problem?

Thanks :D
B
2
Posts: 4
Reputation: 158

Post » Thu Apr 06, 2017 5:30 pm

I have a project relying on tilemaps, and I can't say I have experienced this.
Could you post your project or at least screenshots of the tilemap properties, tilemap bar, the tilemap in layout and the preview ?
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
284
S
109
G
91
Posts: 7,319
Reputation: 87,487

Post » Thu Apr 06, 2017 5:45 pm

Message: renanvinicius can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Hi!

The screenshot: http://i.imgur.com/G3DZ0ol.png
B
2
Posts: 4
Reputation: 158

Post » Thu Apr 06, 2017 6:02 pm

Strange.
It could really help to have access to the project though.
You can save a project like this by choosing Menu -> Project -> Save As -> Download a copy.

Also consider filling a bug report including your platform informations, this could be helpful.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
284
S
109
G
91
Posts: 7,319
Reputation: 87,487

Post » Thu Apr 06, 2017 6:12 pm

Message: renanvinicius can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
I put the project there: https://goo.gl/pbafG1
B
2
Posts: 4
Reputation: 158

Post » Thu Apr 06, 2017 7:37 pm

Looks like a bug with the "X spacing" value (if you set X spacing to 0, the tiles are not looking good, but the correct one is displayed).
When tiles X space > 0, their index seems replaced (my tilemap does not use spacing so I had not encountered this issue).

Definitely report a bug for it.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
284
S
109
G
91
Posts: 7,319
Reputation: 87,487

Post » Thu Apr 06, 2017 7:39 pm

Thanks for your help! :)

I will do that.

Kyatric wrote:Looks like a bug with the "X spacing" value (if you set X spacing to 0, the tiles are not looking good, but the correct one is displayed).
When tiles X space > 0, their index seems replaced (my tilemap does not use spacing so I had not encountered this issue).

Definitely report a bug for it.
B
2
Posts: 4
Reputation: 158


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: monaarax and 0 guests