Tiling problem

For questions about using Classic.

Post » Sun Jul 19, 2009 3:54 pm

It's difficult to tell from your screencap because of jpg compression, but it looks like your tile is 34x36, which is not a power of 2. Correct me if I'm wrong.

Try using 32x32 tiles... or as mentioned so many times that it has now become a rather tedious mantra, "try updating your graphics card drivers."

Note that this problem is pretty much just for the Tiled Background object, because it has repeating textures (and even then, it only happens on some graphics cards). If you need non-standard sized tiles you could probably use instances of Sprites, some people have had success with that method.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun Jul 19, 2009 9:31 pm

[quote="deadeye":3d487m9e]It's difficult to tell from your screencap because of jpg compression, but it looks like your tile is 34x36[/quote:3d487m9e]

Deadeye is gifted with the ability to tell by the pixels.
B
25
S
3
G
6
Posts: 1,197
Reputation: 5,620

Post » Mon Jul 20, 2009 12:54 am

that's a pretty cool talent :D

yeah, that's the size. I intentionally wanted it wider than tall. The sprite workaround seems to work fine.

As an aside I also had the same problem with power-of-two sized textures, that is the appearance in the layout not matching the in game appearance.
B
1
G
3
Posts: 2
Reputation: 829

Previous

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest