trigger countdown on button touched/mouse clicked

Get help using Construct 2

Post » Fri May 18, 2012 10:13 pm



hi folks,
i`m actually struggling with a kind of countdown-trigger.
See the capx here:
trigger countdown

You`ll see, what i want to do:
the Player enters the game with the Start-Menu, the "ready"typo/buttton waits to be hit.After being hit
the numbers 3-2-1 appear , then it`s said "go" and the game really starts.Ok, the time-counter appears now,
but i don`t get it to run correctly.Tried some options, sliding the commands here and there...but it doesnt wanna work....

Another thing: how can i animate the 3-2-1 numbers so, that they appear, lets say with 6 px and grow within 1 second to 64px, ?

Thanks for tips and comments & have a nice weekend dformer2012-05-18 22:26:41
B
17
S
3
G
5
Posts: 71
Reputation: 4,401

Post » Fri May 18, 2012 10:45 pm

Made this example, hope it helps!

cant open your file on dropbox, .. now i can

capxvtrix2012-05-18 22:56:27
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Fri May 18, 2012 11:00 pm

thnx a lot vtrix for your very fast help ...it`s great. I didn`t know yet, that you could handle texts this way.


thnx again :) dformer2012-05-18 23:10:17
B
17
S
3
G
5
Posts: 71
Reputation: 4,401

Post » Fri May 18, 2012 11:11 pm

no, its fine now, .. thats alot of events for a countdown, im not a fan of the wait function, i sometimes have trouble with it, i also see that the timings are off,strange..., but in my example you can reset the "start" and "attoken" var to restart the countdown
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Fri May 18, 2012 11:17 pm

i`m just thinking of another dummy-object, set false by boolean from the start on. And when the last number is killed, the dummy object`s variable is set to "initial sequence ended" = true and by this the main level-countdown starts.Dont know if it will work...gonna see tomorrow...i have to go to bed now --> simply too tired to simple thinking dformer2012-05-18 23:18:15
B
17
S
3
G
5
Posts: 71
Reputation: 4,401

Post » Fri May 18, 2012 11:45 pm

I extended the example how you could do this

capx
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Fri May 18, 2012 11:58 pm

I made a couple of small changes. I moved the 'Countdown' group out of the 'StartSequence' group, set it not active at start and then at the end of the start sequence I set the 'Countdown' group active.

http://dl.dropbox.com/u/8367729/construct/example/triggerCountdown.capxramones2012-05-18 23:58:31
B
54
S
28
G
18
Posts: 1,520
Reputation: 25,020

Post » Sat May 19, 2012 9:56 am

thnx vtrix & ramones, this is great!
B
17
S
3
G
5
Posts: 71
Reputation: 4,401


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: BACLog and 20 guests