Trigger once & layout switch

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Oct 23, 2014 7:28 pm

Hi,

The 'trigger once' condition seems to be reset when switching layout. Is this supposed to be the case? If so, why, if the original condition hasn't changed.

Thanks, and cheers,
thegrind
B
26
S
9
G
2
Posts: 78
Reputation: 2,524

Post » Thu Oct 23, 2014 8:57 pm

Post a capx or screenshot? I guess it makes sense because when you change layout, the event sheet is starting over fresh, so triggers are reset, like the Trigger once.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Thu Oct 23, 2014 10:05 pm

Hi codah,

I'm not sure it makes sense and it is not very practical imho. You can switch to another layout and back (makes sense in various game scenarios), but it would be undesirable to run the event again.

I attached a concept demo capx. I think the concept is pretty selfexplanatory though.

Cheers,
thegrind
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
26
S
9
G
2
Posts: 78
Reputation: 2,524

Post » Fri Oct 24, 2014 1:13 am

Just make a variable then set it to trigger only when that variable is set to a certain number
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Fri Oct 24, 2014 3:33 am

I know volkiller730, but thanks for trying to help.

I asked about 'trigger once', because I was wondering if it was intended to work this way.
B
26
S
9
G
2
Posts: 78
Reputation: 2,524

Post » Fri Oct 24, 2014 4:15 am

After some more experimenting I still think I concur with current behaviour. The event sheet doesn't remember its state after re-entering it from another event sheet. Good to know though. The manual doesn't say anything about that case.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests