Turn OFF automatic polygon boundary guess for Sprites

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Oct 03, 2014 11:32 pm

Is there a way to tell C2 to default to "Set to Bounding Box"?

Importing UI elements is a real pain and I'm always getting caught trying out buttons that don't work because the poly shape is not what I was expecting.
B
31
S
6
G
1
Posts: 80
Reputation: 2,500

Post » Mon Jan 19, 2015 3:58 am

Anyone know how to turn it off?
B
43
S
19
G
65
Posts: 1,101
Reputation: 37,939

Post » Mon Jan 19, 2015 7:13 am

anubis666 wrote:Is there a way to tell C2 to default to "Set to Bounding Box"?

Importing UI elements is a real pain and I'm always getting caught trying out buttons that don't work because the poly shape is not what I was expecting.


This. This exactly.
Don't lose your work. Backup your game with Dropbox.
B
44
S
10
G
10
Posts: 1,106
Reputation: 9,202

Post » Mon Jan 19, 2015 7:29 am

Count me in for this - square bounding box by default would be a blessing.
B
19
S
6
G
6
Posts: 1,101
Reputation: 5,646

Post » Mon Jan 19, 2015 9:06 am

+1 for this.
Bushy Ball\Boatman Bill\Sticky Web\Snake

Image ImageImageImage

During the gold rush it was a good time to be in the pick and shovel business
B
45
S
13
Posts: 247
Reputation: 5,247

Post » Mon Jan 19, 2015 7:01 pm

+1
Image Image Image
B
61
S
19
G
6
Posts: 325
Reputation: 7,944

Post » Mon Jan 19, 2015 8:14 pm

+1

It would be a good option to have since most of the time if I want an event such as object clicked or mouse over object, I want a big box to click. If I need precision, chances are I have to modify it anyway. A square shape would work fine for 90% of my objects in my HUD or even things I can click in the level. Having that be the default option would save a bit of clicking.
Last edited by DrewMelton on Mon Jan 19, 2015 8:36 pm, edited 1 time in total.
B
75
S
30
G
35
Posts: 340
Reputation: 22,896

Post » Mon Jan 19, 2015 8:29 pm

+1 from too.

Also an option to assign the frame's bounding box to the rest of the animation as well.
Unless there already is one I don't know about.
Be sure to check out my Metroidvania game, A Hole in the Earth
B
59
S
24
G
3
Posts: 359
Reputation: 5,683

Post » Mon Jan 19, 2015 8:32 pm

@ryanrybot there is one right click set bounding box right click apply to whole animation
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Tue Jan 20, 2015 11:52 am

+1 too
B
12
S
6
G
2
Posts: 105
Reputation: 3,969

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests