UI elements disappearing after certain actions

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sun Aug 23, 2015 12:57 am

Problem Description
This just started happening after the latest update. The easiest way to duplicate my problem is either selecting the sprite font object on my Game layout and changing the size of it a bit and then all of the boxes/handles for changing the object size or angle disappear and do not come back. So then I cannot see the object I actually have selected anymore until i exit C2.

Attach a Capx
Removed

Description of Capx
Its the beginning of my game jam game.

Steps to Reproduce Bug
  • Select Sprite Font, either change the size smaller/bigger or just copy and paste another version of the object on the same layer
  • Selection objects should disappear and won't come back

Observed Result
No more selection indicators or object resizing handles

Expected Result
For it to not do that?

Affected Browsers
  • It's in C2

Operating System and Service Pack
Windows 10 latest version

Construct 2 Version ID
Stable version.2
Last edited by Djfuzion on Sun Aug 23, 2015 4:55 pm, edited 1 time in total.
Twitter: https://twitter.com/pudgyplatypus

Learn to make a clicker game for cheap!
https://www.scirra.com/store/games-with ... e-game-666

Try out Pixel Golf on the Scirra Arcade!
https://www.scirra.com/arcade/sports-ga ... el-golf-67

Pudgy Platypus Games website!
www.pudgyplatypus.com
B
58
S
19
G
5
Posts: 212
Reputation: 7,310

Post » Sun Aug 23, 2015 8:18 am

@Djfuzion

Your example has non-standard plugins so will likely not be investigated by Ashley.

You should try to just create a simple .capx with precise instructions to recreate the bug.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Mon Aug 24, 2015 7:04 am

I have the same bug.
I just updated to the latest r12.2 while I was working on a project.
When I selected a sprite, all sprites and tiled background become invisible, as if the opacity is 0.
I can still select them on the layer but can't see them.
The only plugin I have are the standard ones and iap from cramberrygames and admob.

I have reverted back to r12 but the problem persist. Perhaps the file saved now as corrupted parameters.
Last edited by Wenutz on Mon Aug 24, 2015 8:06 am, edited 1 time in total.
B
11
S
2
Posts: 38
Reputation: 709

Post » Mon Aug 24, 2015 8:05 am

@Djfuzion
@zenox98

I did some testing and I found that the problem comes from setting "force own texture" to yes.
When I chose force own texture to yes, the layer in question disappear from view.
When I click preview, the layer is visible in the browser as it should.
B
11
S
2
Posts: 38
Reputation: 709

Post » Tue Sep 08, 2015 3:18 pm

Closing as no .capx provided, please see the bug report requirements. Also please make sure your graphics drivers are up-to-date.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,250


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests