Unloading Image Memory?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Feb 17, 2016 4:31 am

Hey there guys,

I noticed after developing my game that I probably need to Unload the Image Memory because my game only has one layout, and because of this there's actually quite a bit on the layout that gets destroyed when the player starts the game. Is there any way to unload the images because I think it'd help a lot.
Risk Rocket now available on Google Play
Image
B
36
S
15
G
6
Posts: 337
Reputation: 6,300

Post » Fri Feb 19, 2016 10:40 am

Could you not make a second layout the game doesn't use and put them there so it doesn't load them all at once in the beginning?
B
12
S
4
G
1
Posts: 137
Reputation: 1,519

Post » Fri Feb 19, 2016 9:29 pm

mapmerry wrote:Could you not make a second layout the game doesn't use and put them there so it doesn't load them all at once in the beginning?


Well on startup, the game has many menu sprites and along with that I've got many more sprites that spawn during the game playing all on the same layout. It really wouldn't make a difference to put everything else on another menu, because wouldn't all those unloaded sprites become loaded and add to Image Memory once they were in the layout?

Even so, I did end up separating my game into 3 layouts, instead of 1. This way the menu sprites are irrelevant and so are the selection buttons.
Risk Rocket now available on Google Play
Image
B
36
S
15
G
6
Posts: 337
Reputation: 6,300

Post » Fri Feb 19, 2016 9:48 pm

ImageImageImageImage
B
158
S
67
G
43
Posts: 2,603
Reputation: 36,003

Post » Fri Feb 19, 2016 9:56 pm



Awww man..... :/
Risk Rocket now available on Google Play
Image
B
36
S
15
G
6
Posts: 337
Reputation: 6,300


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests