unstable construct

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Jan 25, 2013 9:53 am

is anyone else having trouble with construct recently? my code is all over the palce since the latest update. i got code that dosent work that i know ive had working. plus i cant inplament a simple pick up. ive done this hundred of times but it wont work now.



heres an example of wat should work but doesn't? why,why,why?

player is overlapping with brick>>>brick is destroyed
down arrow is pressed              spawn new brick on player hdarksteeldanger2013-01-25 09:56:35
B
10
S
1
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,637

Post » Fri Jan 25, 2013 10:12 am

I don't know what you are saying, would you be more specific?

Are you testing a game or using C2 IDE?
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Fri Jan 25, 2013 10:17 am

wats c2 ide?
i just want to know why the example ive given wont work? why wont it pick up the block it always did before.

but in general im getting loads of bugs.darksteeldanger2013-01-25 10:18:33
B
10
S
1
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,637

Post » Fri Jan 25, 2013 10:24 am

IDE means Integrated Development Environment, it literally means C2 editor, it doesn't mean you are running a game on browser.

You confuse me what you are saying, are you running a game on browser?
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Fri Jan 25, 2013 10:27 am

yeah im running the game in the browser(chrome). i just hit test. i didn't know there was a different way?
B
10
S
1
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,637

Post » Fri Jan 25, 2013 10:35 am

The reason when it makes unstable in runtime because you're spawing a lot of bricks without trigger once while the player is overlapping automatically destroys bricks everytime.

B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Fri Jan 25, 2013 10:37 am

You should definitely upload a complete capx for us to test.

AS far as I'm concerned, picking is working in the latest beta and your code would be supposed to work.

Are you sure you uninstall the older C2 versions when you update ?

Anyway, without a capx, your report is quite confusing indeed.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Fri Jan 25, 2013 10:39 am

i see. ive had problems with trigger once. for some reason it only gives it me as an option if there is no other condtion.
so it wont do this

trigger once if true             >   destroy block
player overlaping with brick        spawn block on player
arrow key down

i would have to set up the code then underneath id have to ad the trigger once then move it up a line to the other code.

dose that make sense?
B
10
S
1
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,637

Post » Fri Jan 25, 2013 10:43 am

here is the cpax.

http://dl.dropbox.com/u/101156964/dangercraft/Towercraft_Beta.capx

thanks for all the help guys!
B
10
S
1
G
1
Posts: 74
Reputation: 1,637

Post » Fri Jan 25, 2013 10:49 am

Event 7 replace
[code]Newplayer is overlapping brick[/code]
with
[code]Newplayer is overlapping Brick at offset (0, 16)[/code]

It should do what you want.
When updating C2, make sure to read the changelog pages for all the versions that were in between the version you were using and the most recent you are updating to.
All the important changes are in there.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests