Using Magenta Bug

For questions about using Classic.

Post » Wed May 11, 2011 11:27 pm

I have been working on a game (That I plan to sell) that uses colour blending to destroy certain coloured spike orbs. Thats all I have at the moment. But whenever I used Magenta (Red 255 Blue 255) the colour becomes entirely transparent! It is not the cap, but the application itself. I can fix it by making the alpha 254, which I don't mind. I just wanted to ask if you guys know whats up? :?
B
29
S
7
G
5
Posts: 202
Reputation: 5,310

Post » Thu May 12, 2011 12:23 am

its the invisible colour, makes importing graphics easier, i didn't even notice in my 2 years of construct use :P
B
79
S
13
G
8
Posts: 1,977
Reputation: 9,947

Post » Thu May 12, 2011 12:32 am

Edit:, yup^^

"Magic pink" is often used in games to replace an alpha channel, as it is not an often used color.

In Construct this is more or less a vestigial function, since we have full alpha channel support.

Edit:, yup^^
Image ImageImage
B
172
S
50
G
183
Posts: 8,439
Reputation: 115,597

Post » Thu May 12, 2011 12:46 am

I knew it had to be something related to that. Id see sprite sheets on Google images with the same colour.

Sucks it cant be toggled though. I feel more comfortable knowing my Magenta is fully opaque rather than one point less. Some sorta odd perfectionist thing...

Thanks though. 8)
B
29
S
7
G
5
Posts: 202
Reputation: 5,310

Post » Thu May 12, 2011 1:02 am

Thats why I never use 'pure' colors on my graphics. My black is 2,2,2 and my white is 254,254,254
B
84
S
22
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,249


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest