[UWP] no ads display since r227

Report Construct 2 bugs here.

Post » Wed Aug 16, 2017 10:06 pm

Problem Description
Construct 2 will not show test ads or live after exporting a UWP app and running in Visual Studio 2015. The adds will only show if you are on r227 or lower. You can choose any size ad or ad location and same results no ads show unless you are using r227 or lower. I randomly checked r233, r239, r244 and r246 with same results no ads are displayed when testing in Visual Studio.

Attach a Capx
https://1drv.ms/f/s!AlyISVCXX3bUtkvA1EOpN30TuUFl

Description of Capx
This capx works correctly its to use an an example
r227test - Used a standard template within Construct 2 with no 3rd party adds
r227test - Added "On start of layout>Show banner ad
r227test - Added test ad units per Microsoft's documentation for UWP banner ads https://docs.microsoft.com/en-us/window ... ode-values

This capx does NOT work correctly
r246test - Used a standard template within Construct 2 with no 3rd party adds
r246test - Added "On start of layout>Show banner ad
r246test - Added test ad units per Microsoft's documentation for UWP banner ads https://docs.microsoft.com/en-us/window ... ode-values

Steps to Reproduce Bug
  • Open up r246test.sln from within the VS solution tab under r246test from OneDrive link above
  • Under references add Microsoft Advertising SDK for JavaScript
  • Change debug to release and change any cpu to x64
  • Select Local Machine and click the green arrow to run

[*] Now open up r227test and follow the same steps and will see ads appear on the left side

Observed Result
____ What happens? ____
No ads appear on the left side
Expected Result
____ What do you expect to happen? ____
ads should show on the left side center 100x600

Affected Browsers
  • Chrome: (NO)
  • FireFox: (NO)
  • Internet Explorer: (NO)

Operating System and Service Pack
____ Your operating system and service pack ____
Windows 10 Pro
Version 1703
OS build 15063.540
Construct 2 Version ID
____ Exact version ID of Construct 2 you're using ____
Release 246
Release 227
B
59
S
10
Posts: 22
Reputation: 2,715

Post » Thu Sep 28, 2017 5:20 pm

bumping as this is still an issue in Construct 2 and also in Construct 3
B
59
S
10
Posts: 22
Reputation: 2,715


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests