Version code number of apk won't change with Crosswalk

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Mar 05, 2014 4:32 pm

Hello,
I was wondering if anybody else had this same issue, if I'm just doing something silly. I exported my game for Android and built my apk using crosswalk. For the first build, it worked fine with no issues. I just did some updates and went to re-release it, but Google Play told me "Your APK's version code needs to be higher than 20019." In the original build, I was fairly certain that I didn't set the version to 20019, but whatever. I set the version number to 20020 in the Details of the build then built the APK. When I tried to upload it, I got the same error again: "Your APK's version code needs to be higher than 20019." Is anyone else out there having this issue, or does somebody know how I can fix it?
B
6
S
1
Posts: 8
Reputation: 515

Post » Wed Mar 05, 2014 5:09 pm

On the main crosswalk thread @IntelRobert mentioned this I believe, you need to email them and they will update it for you. Check the main post I forget where it is mentioned.
B
49
S
12
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,603

Post » Wed Mar 05, 2014 6:21 pm

I don't see it there, though I may just be overlooking it. Would you happen to know the email address of, or know who I need to email?
B
6
S
1
Posts: 8
Reputation: 515

Post » Wed Mar 05, 2014 6:47 pm

Here you go... and yes, I had to read through the first 30 pages to find it....


» Thu Feb 13, 2014 3:30 pm

[QUOTE=IntelRobert] @silverforce I'll ask for the ability to set the version code. We just use a counter and increment each time. A quick fix would be to set email to [email protected] and ask them to change it for your app. Afterwards it will increment with each build. [/QUOTE]
B
49
S
12
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,603

Post » Wed Mar 05, 2014 8:19 pm

XDK lets you set version name, but not version code. If version code isn't being automatically incremented after very build, there is a bug. I will check on it. You might want to try building again.
Intel Corporation
B
15
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,552

Post » Thu Mar 13, 2014 5:49 pm

@IntelRobert - I just encountered the same "version code" error when trying to update my game's APK in my Google Play Developer page. I emailed [email protected] for help.
B
33
S
7
G
8
Posts: 312
Reputation: 8,528

Post » Thu Mar 13, 2014 7:54 pm

@Manley23: I haven't been able to reproduce the problem. If you have android sdk installed, you can use the aapt utility to inspect the version code. Here is the result of building twice:

Code: Select all
[email protected] ~/Downloads
$ aapt dump badging mutemusic.android.crosswalk.arm.20140313184926.apk | grep version
package: name='com.rcintel.mutemusic' versionCode='20012' versionName='1.0'

[email protected] ~/Downloads
$ aapt dump badging mutemusic.android.crosswalk.arm.20140313194529.apk | grep version
package: name='com.rcintel.mutemusic' versionCode='20013' versionName='1.0'


[email protected] ~/Downloads
Intel Corporation
B
15
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,552

Post » Thu Mar 13, 2014 7:59 pm

IntelRobert wrote:@Manley23: I haven't been able to reproduce the problem. If you have android sdk installed, you can use the aapt utility to inspect the version code. Here is the result of building twice:

Code: Select all
[email protected] ~/Downloads
$ aapt dump badging mutemusic.android.crosswalk.arm.20140313184926.apk | grep version
package: name='com.rcintel.mutemusic' versionCode='20012' versionName='1.0'

[email protected] ~/Downloads
$ aapt dump badging mutemusic.android.crosswalk.arm.20140313194529.apk | grep version
package: name='com.rcintel.mutemusic' versionCode='20013' versionName='1.0'


[email protected] ~/Downloads


Would the problem be caused by building the APK on two separate computers?
B
33
S
7
G
8
Posts: 312
Reputation: 8,528

Post » Thu Mar 13, 2014 8:20 pm

@IntelRobert - okay, so I used the aapt tool. The APK I uploaded to Google Play was version 20016. When I built a new APK on my 2nd computer, the version number was only 20010. So, right now, I am doing 7 builds in quick succession to get the version code to be 20017 to see if that works.

***Edit*** Okay, yes, I can confirm that my 7 quick builds in a row got the version code number high enough to be accepted.

In case anyone wants to check their version code using the "aapt" tool, the correct syntax in Windows command prompt:

aapt d badging your_app_name.apk
B
33
S
7
G
8
Posts: 312
Reputation: 8,528

Post » Fri Mar 14, 2014 11:40 am

@IntelRobert
There is a strange bug in the last update, I rebuilt my Ninja Legacy game with the new fixed audio, and the prior version code went from 12 to 20400 or therebouts, no joke. I only found when i uploaded into GPlay.
B
70
S
24
G
19
Posts: 1,757
Reputation: 17,616

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: tarek2 and 6 guests