Making a Title Screen/Menu

Get help using Construct 2

Post » Sat Sep 24, 2011 3:56 am

I have found the tutorial for this in Construct Classic, but nothing for Construct 2.

How would I make it so there is a title screen with clickable buttons that would take the player to the start of the game?
G
1
Posts: 4
Reputation: 508

Post » Sat Sep 24, 2011 4:14 am

Hi ProFound

ayzhong made a nice video tutorial series called "How to make a port of 1945 using Construct" It covers most of the basics including how to make a start screen for your game which can be found in part 7 here:

http://www.scirra.com/tutorials/53/how-to-make-a-port-of-1945-using-construct/page-7

He demonstrates how to make clickable text but you could make your own buttons to use instead of text. Hope this helps.
B
48
S
8
G
8
Posts: 479
Reputation: 9,465

Post » Sat Sep 24, 2011 4:15 am

Ahhh, yes I remember seeing the video tutorial on youtube but never considered that he made a title screen. Many thanks friend, many thanks.
G
1
Posts: 4
Reputation: 508

Post » Sat Sep 24, 2011 4:28 am

Your welcome. Just one thing though instead of using the text object use the sprite object if you make your own buttons.Wink2011-09-24 04:32:38
B
48
S
8
G
8
Posts: 479
Reputation: 9,465

Post » Sat Nov 26, 2011 1:33 am

Also you can add a sprite that you can make with paint and add a variable for start and make it one at start of layout

and then:
If sprite is overlapping mouse cursor:
Set start variable to 0

And change all of your "at start of layout" conditions to "if start > 1"
Do not forget to make all your title screen objects dissapear when
the variable egals 0

Note: also add mouse plugin
B
42
S
10
G
9
Posts: 2,041
Reputation: 13,511

Post » Thu Jan 31, 2013 2:56 am

[QUOTE=Wink] Your welcome. Just one thing though instead of using the text object use the sprite object if you make your own buttons.[/QUOTE]
Is it alright with you if I use your profile picture in my game? It's fantastic.
B
1
Posts: 1
Reputation: 227

Post » Thu Jan 31, 2013 3:55 am

If you add a Mouse object, there should be a condition "When Object is Clicked"
That could help.
B
9
Posts: 54
Reputation: 992

Post » Thu Jan 31, 2013 6:03 am

My latest tutorial shows a way. Although the tutorial is about making buttons, I do show you how to open another layout.

http://www.youtube.com/watch?v=T61o_j3KTV4
B
48
S
12
G
8
Posts: 1,091
Reputation: 13,596

Post » Mon Aug 26, 2013 2:56 pm

I couldnt watch the content because it is unavailable at youtube anymore
B
2
Posts: 6
Reputation: 187


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: iGamersBox, Siberian and 3 guests