Visual Dictionary/Arrays

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Feb 27, 2013 5:21 pm

It would be a very neat feature if we could edit our Array and Dictionary objects real-time (as in edit the default options) and maybe when you were tweaking it with events, you can preview the table.
B
36
S
10
G
6
Posts: 948
Reputation: 11,101

Post » Wed Feb 27, 2013 5:26 pm

It wouldn't be too hard to make a little app yourself that can do this. Basically a tile-based level editor but instead of placing tiles you select the cell and give it the text from a nearby text box or drop-down menu. Actually I think someone made something like that for arrays in CC. Might look into it!
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Thu Feb 28, 2013 2:33 am

In terms of previewing the data, I highly recommend installing the plugin "Console Logger" by wgfunstorm with array logging functionality added by me:

Download

This then spits your array out into the console tab:



Or in the case of large arrays:



B
24
S
4
G
1
Posts: 244
Reputation: 3,462

Post » Thu Feb 28, 2013 5:56 pm

speaking of arrays While we are on topic I have one issue with this regarding with 4 array for dialogue. Is it code effecient to use array or to use text with set position style ontop an animation scene then destroy. Because the tutorial version of array isnt specific on to show how to work or in what situation can it be used as. All i see is just jibberish that says blah blah that how the world work. lol
B
7
S
2
G
3
Posts: 58
Reputation: 2,284

Post » Thu Feb 28, 2013 6:28 pm

[QUOTE=Rory] It would be a very neat feature if we could edit our Array and Dictionary objects real-time (as in edit the default options) and maybe when you were tweaking it with events, you can preview the table.[/QUOTE]

Hi Rory, I couldn't agree more. I often have a ton of actions at the start up of my games dedicated to populating initial values. This could be achieved with JSON and XML, but this really seems like such a basic useful feature that should be built into C2.
B
51
S
13
G
8
Posts: 194
Reputation: 7,311

Post » Thu Feb 28, 2013 8:12 pm

That would be great, I find it very difficult to visualize arrays, since everything on C2 is more intuitive/visual.
Thanks for the plugin @boolean
B
38
S
8
G
3
Posts: 438
Reputation: 6,869

Post » Sat Mar 02, 2013 4:16 pm

@boolean I mean it would be easy to get the data runtime, but I usually want to set up a huge database of say Items and stats on the items, and it gets really hard to edit these values through events when I don't get to visualize it. But that is useful :) Thank you!
B
36
S
10
G
6
Posts: 948
Reputation: 11,101

Post » Thu Sep 05, 2013 2:05 am

was just looking for the same thing, having this would be reeeally neat
B
6
Posts: 20
Reputation: 904

Post » Thu Sep 05, 2013 1:03 pm

It's possible with the new debugger.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Tom and 15 guests