VRAM bug?

For questions about using Classic.

Post » Sun Feb 27, 2011 4:09 am

For some reason my 8x8 tile cursor (sprite object) takes up roughly 4mb VRAM.

There's only 1 frame, and the collision mask is also 8x8.

I made a new frame for it but it didn't change anything.

I'm using .97

What's going on here??? :?
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Sun Feb 27, 2011 4:24 am

you sure it's that? Put it in a new .cap and see.
B
25
S
3
G
6
Posts: 1,197
Reputation: 5,620

Post » Sun Feb 27, 2011 4:27 am

Pretty sure. When I delete the cursor my VRAM goes from 5.50mb to 1.50mb. I'll try that out though.

EDIT: Ok so removing it's "additive" effect takes it from 3.52mb to 0mb...I don't recall shaders taking up so much VRAM like that.
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Sun Feb 27, 2011 5:35 am

It's just an initial space allocated for effects. Add a few other effects and you will see, that just with the first one the VRAM usage raises that much, the others only take a few kb.
Image
B
23
S
8
G
10
Posts: 1,820
Reputation: 8,242

Post » Sun Feb 27, 2011 5:58 am

Oh ok. Damnit Tulamide what DON'T you know? :wink:
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Sun Feb 27, 2011 10:37 am

the weather of tomorrow ... and where I left my keys ... :mrgreen:

(I'm sorry, couldn't resist :lol: )
Image
B
23
S
8
G
10
Posts: 1,820
Reputation: 8,242


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests