W8.1 Store App unhandled exception when launching

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Feb 20, 2014 8:06 pm

Hello,

I made a game which launches and runs fine in HTML5. It compiles in Visual Studio, passes certification both locally and Microsoft's, but then when it's downloaded from the Windows Store, I get an unhandled exception and the app does not launch at all. Here's the relevant information including the stack trace:

Code: Select all
Source Line Number:<2416>, Source Column Number:<4>, and Stack Trace: ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:2416:4           loadTexture(object, boolean, boolean, number)
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:20441:3           loadTextures()
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:20468:4           onCreate()
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:4372:3           createInstanceFromInit(object, object, boolean)
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:7081:5           createInitialInstances()
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:6264:4           startRunning()
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:3949:3           doChangeLayout(object)
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:3898:4           logic()
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:3759:3           tick()
           ms-appx://21588pixelnoms.bustersadventure/c2runtime.js:3667:3           go_textures_done()


I am able to download and launch it on my computer (where I also compiled the app). It's not a certificate issue, and it's not a driver issue. I have a test box sitting beside me with a clean install of Windows 8.1 and I'm unable to launch it on that box. The APPX installs just fine (as does the certificate) and runs fine. It's just the Store version that doesn't work. Any idea why? Or, is this something that Microsoft should be looking at? I brought it up here cause it seems to have a C2 stack trace.

Thanks
B
6
S
2
Posts: 29
Reputation: 581

Post » Fri Feb 21, 2014 11:09 pm

Hi,

I spoke with Microsoft support folks who helped me debug the issue. Here's a bit more information:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/290 ... 79-0-1.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/290 ... 79-1-2.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/290 ... 79-2-3.jpg

Looks like IndexSizeError appears to be the culprit. I'll pursue this with Microsoft Support, but it would be good to get some insight on this class from Scirra devs so MS has more to go on.
B
6
S
2
Posts: 29
Reputation: 581

Post » Mon Feb 24, 2014 1:47 pm

Closing, please follow the bug report guidelines. We can't help with only the information provided.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,428
Reputation: 194,625


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests