Web fonts not playing nicely

Get help using Construct 2

Post » Sat Sep 14, 2013 6:04 am

@ghost - I tried using a sprite font. I think this would work, but my time counter should read 00:00:00 and it's treating the : with the width of an entire character which not only looks odd, but makes it so the art would need to be changed. Is there a way around this?
B
40
S
12
G
1
Posts: 532
Reputation: 4,147

Post » Sat Sep 14, 2013 6:28 am

ignore that - figured out you can set the width for specific characters in the conditions. Thanks ghost!
B
40
S
12
G
1
Posts: 532
Reputation: 4,147

Post » Wed Nov 27, 2013 6:41 am

@tulamide cc: @ome6a1717

Just to be sure, how do I "introduce a second or two delay to give the fonts a chance to load"?

Like this?: In Start of Layout > Wait 2.0 seconds
B
33
S
9
G
1
Posts: 156
Reputation: 3,034

Post » Wed Nov 27, 2013 8:38 am

@notnsane - honestly, the display time is so inconsistent, I switched to spritefonts. It's a bit more work, but worth it imo.

However, you can try creating a splashscreen or menu that has all text objects on them that will hopefully load on that layout.
B
40
S
12
G
1
Posts: 532
Reputation: 4,147

Post » Wed Nov 27, 2013 10:52 am

I'll try my best. It's driving me nuts, I hope it works...
B
33
S
9
G
1
Posts: 156
Reputation: 3,034

Post » Tue Dec 17, 2013 4:13 am

Well, no. Nothing I did made Web Fonts useful - I'm using them online, still.

Will try offline Web Fonts and see if I have luck with this, else I'll default to SpriteFonts.
B
33
S
9
G
1
Posts: 156
Reputation: 3,034

Post » Tue Dec 17, 2013 9:26 am

@notnsane - I've defaulted to SpriteFonts, and I'm never moving back :)
B
40
S
12
G
1
Posts: 532
Reputation: 4,147

Post » Wed Dec 18, 2013 7:32 am

Hey @ome6a1717 - good news, found a method that works!

You can find the post here: http://www.scirra.com/forum/webgl-chrome-broken-webfonts_topic64198_post421275.html#421275

Tried with IE, Firefox and Chrome and it worked flawlessly!

No idea if I can actually remove one or two actions from there but I don't care, it really works =P

Edit: it seems that Online fonts don't work when they are on a external server (AKA not localhost), so I'll try with offline fonts ASAP.notnsane2013-12-18 17:26:10
B
33
S
9
G
1
Posts: 156
Reputation: 3,034

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: David181, jorgmaquoi, OBLIVION, unicornspitfire, Yahoo [Bot] and 24 guests