Weird Layout Behaviours

Get help using Construct 2

Post » Mon Mar 16, 2015 1:26 am

So I'm making a game within one layout. Everything works ok.
Then I duplicate the first layout, because the next stage will have different environment latter.
The new layout still using the same event sheet.
But strangely, eventhough the timescale is 1, the control and the animation stop.

One of the weird things I observed.
I have a ship that should shoot lasers constantly. But in this case the ship seems only shoot 1x and it stays at one spot.
But if I check the debugger, lasers are still created and destroyed constantly.
My lasers only get destroyed when outside the layout.
So if the lasers ain't moving outside the layout, how can they get destroyed?

Are there any particular things I should pay attention when using multiple layout with one event sheet?
B
10
S
5
Posts: 220
Reputation: 1,464

Post » Mon Mar 16, 2015 1:53 am

My first guess would be logic error but its too hard to say without seeing your project. Perhaps you can strip it down to the basics and post it.
ImageImage
B
119
S
23
G
7
Posts: 1,070
Reputation: 12,989

Post » Mon Mar 16, 2015 4:20 am

Ah, I have found the error. So basically I'm in a loop of restarting the layout forever.
That's why the animation seems to stop, but the lasers keeps created and destroyed constantly.
All I have to do is to add trigger only once while true
Thanks for the input.
B
10
S
5
Posts: 220
Reputation: 1,464


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: amazingdream, Exabot [Bot], lordsas, tarek2 and 55 guests