Whenever Construct 2 is started, this error occurs

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Wed Apr 12, 2017 2:35 pm

Problem Description
---------------------------
Construct 2 Check failure
---------------------------
Check failure! This is probably a bug:

ACE table: Expression ID duplicated in ACE table

Condition: exp_ids.find(id) == exp_ids.end()
File: c:\c2\source\exporters\html5\..\..\common\ERAHelpers.h
Line: 269
Function: void __cdecl era::ACETable::AddExpression(int,int,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,void (__cdecl *)(const class era::StaticResult **,int,class era::StaticEvaluation *))
Build: release 243 (64-bit) checked
Component: HTML5 exporter
(Last Win32 error: 0)

You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way. Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports! Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.
---------------------------
Abort Retry Ignore
---------------------------


Attach a Capx
No Capx needed since no project has been opened

Description of Capx
____ Concise description of what this CapX does ____

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1 : Start Construct 2
  • Step 2
  • Step 3 etc.

Observed Result
I see the error message above

Expected Result
____ What do you expect to happen? ____

Affected Browsers
  • Chrome: (YES/NO)
  • FireFox: (YES/NO)
  • Internet Explorer: (YES/NO)

Operating System and Service Pack
Windows 10

Construct 2 Version ID
Construct 2 r243
B
8
S
2
Posts: 6
Reputation: 579

Post » Wed Apr 12, 2017 3:17 pm

charles1311 wrote:Problem Description
---------------------------
Construct 2 Check failure
---------------------------
Check failure! This is probably a bug:

ACE table: Expression ID duplicated in ACE table

Condition: exp_ids.find(id) == exp_ids.end()
File: c:\c2\source\exporters\html5\..\..\common\ERAHelpers.h
Line: 269
Function: void __cdecl era::ACETable::AddExpression(int,int,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,void (__cdecl *)(const class era::StaticResult **,int,class era::StaticEvaluation *))
Build: release 243 (64-bit) checked
Component: HTML5 exporter
(Last Win32 error: 0)

You are using a 'checked' release of Construct 2, intended for testing, which causes certain errors to be reported this way. Hit Ctrl+C to copy this messagebox - it's useful information for the developers, so please include it with any bug reports! Click 'Abort' to quit (unsaved data will be lost!),'Retry' to turn off messages for this session and continue, or 'Ignore' to continue normally.
---------------------------
Abort Retry Ignore
---------------------------


Attach a Capx
No Capx needed since no project has been opened

Description of Capx
____ Concise description of what this CapX does ____

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1 : Start Construct 2
  • Step 2
  • Step 3 etc.

Observed Result
I see the error message above

Expected Result
____ What do you expect to happen? ____

Affected Browsers
  • Chrome: (YES/NO)
  • FireFox: (YES/NO)
  • Internet Explorer: (YES/NO)

Operating System and Service Pack
Windows 10

Construct 2 Version ID
Construct 2 r243


Nearly always the fault of a non-standard plugin.

Uninstall C2; move or delete remnants of C2 folder from "C:\Program Files\Construct 2\" directory; maybe also remove "%AppData%\Roaming\Construct2"; reboot; reinstall C2; test.

If you want to find out which plugin caused the error, rather than delete the C2 folder from Program Files, just move it somewhere safe until after reinstall. Then you can add a behavior/plugin from the old "C:\Program Files\Construct 2\exporters\html5" folder one at a time, launch C2 and if it breaks, you will have found the culprit.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Tue Apr 18, 2017 11:51 am

Closing as not a C2 bug, please check your third-party addons.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,240


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests