Which ad format works with Construct 2 ?

Get help using Construct 2

Post » Tue Aug 08, 2017 9:09 am

I just finally published my app and made some updates . Now I want the next update to include ads .
I created an AdMob account and now I have to choose the ad format . What should I choose that works with Construct 2 ? From which format I can get more earnings ? I heard that the video format wasn't supported from Construct 2!

Also how can I put my app ID that AdMob gave to me in my app?
Any information is appreciated.
Thanks!
B
7
S
1
Posts: 75
Reputation: 529

Post » Tue Aug 08, 2017 12:18 pm

I chose banner and interstitial ad formats . I put Cocoon ads plugin and put my Ad formats IDs in the plugin. I did some events.In the Cocoon website I installed the right plugin. Still no ads are showing on my app.

Is it because I didn't put the Admob App ID ?(I don't know where to put it) . I am not talking about the Ad format ID!
Or what?
B
7
S
1
Posts: 75
Reputation: 529

Post » Tue Aug 08, 2017 1:18 pm

Sorry for bumping this thread but what events should I use , I have no idea , I used one before but it didn't work.
Also , I am compiling as WebView+ not Canvas+ because Canvas gives me blackscreen , is that a problem?
B
7
S
1
Posts: 75
Reputation: 529

Post » Tue Aug 08, 2017 1:27 pm

Please be patient. Users come from many different timezones.

Constantly bumping your own thread is likely to get you a temporary ban, or the anti-spam system might class you as a spammer, so please don't bump unnecessarily.

It is the accepted practice that bumping your own thread is ok after 24 hours if no answer has been forthcoming.

Thanks.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Tue Aug 08, 2017 2:46 pm

In construct 2 project settings where you written your game name first click on your ad plugin go there in the project settings you will see your plugin settings there for interstitial ad and banner ad put your admob id there and you better search on Google as I always do
B
14
S
3
Posts: 37
Reputation: 950

Post » Tue Aug 08, 2017 3:21 pm

Trust me , I have searched in Google ,YouTube , read books , searched here in forum , but nothing is working.

I have added the ad formats ID on the plugin. I was asking where I need to put my Admob App ID(it's different).

As I said before nothing is working. I tried some new events because I followed a tutorial which was in Spanish but
no luck!
B
7
S
1
Posts: 75
Reputation: 529

Post » Tue Aug 08, 2017 4:57 pm

Hi if you are serious about it than purchase this ebook it has everything you need trust me and I'm not the owner of this ebook but I learnt from this ebook it's from A To Z
https://www.scirra.com/store/ebooks/qui ... ebook-1893
B
14
S
3
Posts: 37
Reputation: 950

Post » Tue Aug 08, 2017 5:00 pm

You need to create events for ads you can't only put ads id for more help about construct 2 go to
https://shatter-box.com/article-categories/construct-2/
B
14
S
3
Posts: 37
Reputation: 950

Post » Tue Aug 08, 2017 6:58 pm

@Iftikhar555 I know I have to create events , I tried different codes but no luck . Can you give me suggestions?

I bought the book you suggested me but I am not finding what I want .

I just want in top of my app to see a banner and sometimes an interstitial type of ad . Can you give me some insight about the events I need to create? I am still a begginner in Construct 2 .

Also I have an capx that kinda shows me how to create the events about ads but the problem is that in this capx you need to click a sprite to open banner ad and to go to interstitial ad .

Help and thank you for taking the time !
B
7
S
1
Posts: 75
Reputation: 529

Post » Tue Aug 08, 2017 7:49 pm

If you have that code click on sprite just copy that code from that sprite and past that interstitial ad code with your play button or any other button you want also on the start of layout add this two code show interstitial ad another one is show banner ad so it will always show ad also you can open Construct 2 tow time from your computer task manager first open that ad template and than open your game so you can easily see the codes and if you really bought that ebook than contact the owner he is very helpful sorry I can't give you any code because I'm not the owner I bought ad template from scirra store
B
14
S
3
Posts: 37
Reputation: 950

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: totoe, wizdigitech and 16 guests