Why while debuging i get only 20 fps and 60% cpu Util

Get help using Construct 2

Post » Sun Feb 22, 2015 7:51 pm

Hi when i play my game in browser i got 60 fps, While debuging i got 15-20 fps and 60% cpu utilisation. This debuging missleads me to think that the game is very badly optimised and forced me to search hours what to turn off or on. So it work on mobile. Is this normal? Should i take the debug Fps into account or just leave it as is.
B
11
S
3
G
1
Posts: 419
Reputation: 1,782

Post » Sun Feb 22, 2015 8:09 pm

and why it showes me i have 2000 and more collision checks , when i have function which disables collision of every object that is not on screen.

Also disabling solid behaviour doesnt work for me.
B
11
S
3
G
1
Posts: 419
Reputation: 1,782

Post » Tue Feb 24, 2015 5:06 am

@ex32 For the first issue, yes, the debugger sucks for checking performance. I recommend you only use it for checking specific stats, like collision checks for example. If you want a more in-depth debugger, that doesn't slow your game down, then try the one that comes with Internet Explorer. Just press F12 and go to the debugger tab.

As for the "2000 collision checks" you'll need to upload a .capx before we can really say what is going on. That's seems excessively high.
B
56
S
15
G
13
Posts: 826
Reputation: 17,675

Post » Tue Feb 24, 2015 10:01 am

thank you, anyways bookmarked your tutorials, i wish you could do more :-) ,
B
11
S
3
G
1
Posts: 419
Reputation: 1,782


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: sean080 and 29 guests