Windows 8 ads question

Get help using Construct 2

Post » Sun Dec 30, 2012 5:44 am

Hey everyone,

We're trying to add Microsoft ads to our game but only to the Main Menu screen, is that possible? We would like to keep game play itself clean without ads.

So far I did not see anyway of doing that in Visual Studio.

Has anyone tried this?


Thanks

Stan
B
17
S
6
Posts: 39
Reputation: 1,662

Post » Mon Dec 31, 2012 12:10 am

Sorry for bumping, but i really need to know if its possible to display ads on certain scene?


Any info or advise regarding this issue would be appreciated :)


Thank you
Stan
B
17
S
6
Posts: 39
Reputation: 1,662

Post » Mon Dec 31, 2012 2:58 am

This is very possible with a simple plugin.

Here is some more info: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh506343(v=msads.10).aspx

You'll need to keep in mind that you can't alter the HTML in the exporter, so you'll have to inject it with JavaScript.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Mon Dec 31, 2012 5:15 am

Yeah, those instructions are pretty easy to understand, even for a non-programmer.

It's a bit harder to get it to display only on a certain layout, or have it timeout after a certain time or action. It all needs done in Visual Studio, not Construct.
B
19
S
5
G
1
Posts: 104
Reputation: 2,920

Post » Mon Dec 31, 2012 5:36 am

@thehen thanks for the reply, i followed that guide and ads show up on every scene.
And what i was trying to do is just have the ads show up only in "main menu" and keep the game play area free of ads.
B
17
S
6
Posts: 39
Reputation: 1,662

Post » Mon Dec 31, 2012 2:01 pm

Cheers for the re-direciton Dgsstan.
I'm wondering the same thing. I believe the metro plugin allows this, but I can't get it to install. I imagine it working like so:

Add a blank object with the name of your ad. This would be the "canvas" you can link your ad to.
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011

Post » Tue Jan 01, 2013 3:08 am

@Kenhes any method of controlling Windows 8 advertisements inside of Construct2, similar to CocoonJS's ads, would be great.

But there's no way to completely avoid having to work in Visual Studio, and asking Scirra to make the javascript files (the game code) interact with the main HTML (where the advertisement is injected) may be harder than we think.
B
19
S
5
G
1
Posts: 104
Reputation: 2,920

Post » Tue Jan 01, 2013 3:43 am

@bWard

Metro plugin might do the job?:

http://www.scirra.com/tutorials/347/metro-windows-8-plugin-for-construct-2/page-2

http://c2metro.wordpress.com/2012/09/30/generating-revenue-with-advertisements/
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011

Post » Fri Jan 04, 2013 3:26 am

@kenhes Thanks, that plugin does get the job done. I can't use it since I don't have Windows 8, but how many programmers program for Windows 8 without having it anyways. I'll keep this in mind when I upgrade.
B
19
S
5
G
1
Posts: 104
Reputation: 2,920

Post » Tue Jan 22, 2013 12:23 am

You do have to have Windows 8 and Visual Studio 2012 in order to develop Windows 8 apps. Construct2 will export a Windows 8 solution for Visual Studio.
BTW, his blog post is helpful regarding adding ads... http://c2metro.wordpress.com/2012/09/30/generating-revenue-with-advertisements/
B
15
S
5
Posts: 28
Reputation: 1,533

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: emoticon, KeetonCat, makkancs, Matthew de and 28 guests